Antena 3 CNN Politică Mitrea: PSD nu trebuie să iasă acum de la guvernare

Mitrea: PSD nu trebuie să iasă acum de la guvernare

Mitrea: PSD nu trebuie să iasă acum de la guvernare
Sursa foto: miron mitrea
04 Iun 2009   •   04:00

Neasumarea guvernării de către social-democraţi şi aruncarea întregii responsabilităţi pe umerii PD-L nu e "un tip de politică pe care îl face un bărbat", susţine Miron Mitrea.
"Cu cât este situaţia de criză mai mare, cu atât obligaţiile unui partid responsabil sunt şi ele mai mari, de a încerca să rezolve situaţia. Eu nu cred că într-un moment de criză, nişte bărbaţi politici trebuie să se ascundă, să fugă de la criză, să se ascundă după copac, să spună eu nu sunt acolo.
Nu e tipul de politică pe care îl face un bărbat, dar sunt unii care gândesc aşa. Nu poţi să araţi cu degetul la o guvernare din care faci parte. Să spui că nu merge din cauza altora şi nici ei nu pot să spună că e bună numai din partea lor", a declarat senatorul, citat de Newsin.
Miron Mitrea a detaliat totuşi apreciind că alianţa nu trebuie ruptă, dar se impune o "reevaluare" a relaţiilor PSD-PDL.
O ruptură o vede însă dacă Traian Băsescu va pierde în toamnă.
"Eu sunt convins că în cazul în care Traian Băsescu nu câştigă alegerile, se va rupe alianţa pentru că orice alt preşedinte va încerca să formeze o alianţă în jurul lui. Aşa funcţionează majoritatea în România?.
Mai mulţi membri ai PSD declaraseră anterior că formaţiunea politică ar trebui să iasă de la guvernare după alegerile europarlamentare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Miron Mitrea alegeri prezidentiale
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close