Antena 3 CNN Politică Mitrea respinge acuzaţiile de blat: ?Hrebenciuc minte cu neruşinare ca să-i fie lui bine după alegeri?

Mitrea respinge acuzaţiile de blat: ?Hrebenciuc minte cu neruşinare ca să-i fie lui bine după alegeri?

Mitrea respinge acuzaţiile de blat: ?Hrebenciuc minte cu neruşinare ca să-i fie lui bine după alegeri?
Sursa foto: Miron Mitrea
03 Noi 2009   •   17:34

Viorel Hrebenciuc îşi continuă războiul cu mai vechiul său rival, Miron Mitrea. Senatorul PSD nu a rămas dator ultimelor acuzaţii de ?blat electoral? cu Traian Băsescu formulate de către liderul deputaţilor social-democraţi, acuzându-l pe actualul coordonator de campanie al partidului că ?minte cu neruşinare?. Reacţia furibundă a lui Mitrea vine pe fondul afiurmaţiilor lui Hrebenciuc privitoare la o presupus blat în favoarea lui Băsescu la alegerile parlamentare din 2008. Însărcinat la acea vreme cu coordonarea numărătorii parelele a voturilor, Mitrea i-ar fi anunţat pe liderii partidului, cu o zi înainte de scrutin, că nu mai poate face acest lucru, o atitudine care ar dovedi ?trădarea? acestuia, a declarat Hrebenciuc, marţi seară, în cadrul unei emisiuni televizate. Hrebenciuc nu a exclus nici o "posibilă fraudă electorală", el invocând faptul că la închiderea urnelor, conform exit-poll-urilor, PSD ar fi obţinut cu şase procente mai mult decât PD-L, a doua zi dimineaţă această diferenţă dispărând.

"O minciună sfruntată, pe care numai un individ ca Hrebenciuc o poate spune cu atâta nonşalanţă" a reacţionat Mitrea pe blogul său la noile fapte imputate de rivalul său politic.
Senatorul cere conducerii PSD să verifice afirmaţiile lui Hrebenciuc la nivelul liderilor din teritoriu, care "ştiu că s-a facut numărătoarea paralelă în fiecare judeţ", "o minciună care poate fi demontată de oricare dintre membrii echipei de campanie din 2008, care ştiu că Hrebenciuc n-a trecut nici cinci minute pe la sediul de campanie ca să se intereseze de mersul votării".

"Nu mă miră, pentru că minciuna a fost şi rămâne principala lui armă politică. Mă îngrijorează pentru că ea arată că sforarul şef nu e cu gândul la cum să-l ajute pe Mircea Geoană să câştige alegerile, ci la cum să facă să-i fie lui bine după alegeri. Indiferent dacă Mircea Geoană câştigă sau nu. Preocuparea lui Hrebenciuc nu este să-i aducă mai multe voturi candidatului PSD, ci să se asigure că, indiferent cine va câştiga Preşedinţia, eu şi alţii din partid, care ştim bine de câte ori a sacrificat el interesul partidului pentru interesul personal, nu mai putem să le spunem aceste adevăruri membrilor PSD", mai scrie Mitrea care îl acuză pe Hrebenciuc că ?minte cu neruşinare?
pentru a-şi consolida poziţia în partid.
Cei doi social-democraţi îşi continuă astfel propriul război de uzură în plină campanie electorală. Derulat deja pe parcursul ultimilor ani, conflictul a dus la ostracizarea lui Mitrea în PSD, la anihilarea ?cavaleriei? sale, grupul de social-democraţi cu care ameninţa că-l va răsturna la un moment dat pe Geoană. În paralel, Hrebenciuc se află pe cai mari. Este coordonatorul efortului de campanie al PSD pentru prezidenţiale şi a reuşit cu aportul lui Mircea Geoană şi al lui Marian vnaghelie să facă curăţenie în rândurile susţinătorilor lui Mitrea, o bună parte din ei fiind deja excluşi din formaţiune, în timp ce alţii au fost trecuţi pe linie moartă.
Recent, Hrebenciuc i-a sugerat lui Marian Oprişan, şeful filialei de care aparţine Mitrea, că ar cam trebui să ia atitudine în legătură cu declaraţiile critice lansate de ?unealta PDL,? la adresa partidului de vreme ce liderul vrâncean este singurul care poate dispune sancţiuni împotriva senatorului PSD. Nervozitatea şi setea de răzbunare a lui Hrebenciuc s-a manifestat după ce Miron Mitrea a susţinut, în repetate rânduri, că preşedintele PSD, Mircea Geoană ar fi controlat de un grup de interese, condus chiar de liderul deputaţilor PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close