Antena 3 CNN Politică Miza PDL: PSD conduce singur sau în alianţe 20 de judeţe

Miza PDL: PSD conduce singur sau în alianţe 20 de judeţe

Miza PDL: PSD conduce singur sau în alianţe 20 de judeţe
Sursa foto: premierul romaniei
25 Feb 2009   •   08:07

Colaborarea dintre PSD şi PDL la nivel local lasă de dorit. Fapt de care sunt conştiente şi cele două formaţiuni aflate la putere, care încearcă de câteva luni să ajungă la un compromis privind modul cum sunt conduse judeţele. Cu toate acestea, nu mai puţin de jumătate din judeţele din România sunt conduse de PSD fie singur, fie în alte alianţe. Iar partenerii democrat liberali au aplicat aceeaşi metodă în alte nouă judeţe.
De altfel, tema majorităţii în consiliile judeţene este mărul discordiei din ultima perioadă. PDL cere cu insistenţă ruperea vechilor alianţe de la nivel local, pentru a se forma o majoritate ce să copieze formula de guvernământ. Totuşi, PSD conduce alături de PNL judeţele Buzău, Călăraşi, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Olt şi Teleorman, scrie Cotidianul. În alte două judeţe, Braşov şi Sălaj, în formulă a intrat şi UDMR, iar la Vaslui şi la Hunedoara conduc judeţele cu ajutorul PRM, pentru ca Argeş, Bacău, Constanţa sau Vrancea să fie monocolore.
De cealaltă parte, PDL controlează singur sau în alianţe judeţele Caraş Severin, Cluj, Dâmboviţa, Alba, Arad, Neamţ, Suceava şi Tulcea.
Problema alianţelor este dată de faptul că protocoalele semnate nu au prevăzut de la început împărţirea frăţeşte a acestor judeţe, iar la nivelul a opt dintre ele cele două partide nu au ajuns încă la un acord privind împărţirea funcţiilor în instituţiile descentralizate: Bucureşti, Olt, Dolj, Gorj, Dâmboviţa Arad, Timiş şi Vrancea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernarea PSD-PDL
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close