Antena 3 CNN Politică Mizele unei posibile rupturi între PSD şi PNL în coaliţia de guvernare | Liderii politici iau în calcul şi varianta alegerilor anticipate

Mizele unei posibile rupturi între PSD şi PNL în coaliţia de guvernare | Liderii politici iau în calcul şi varianta alegerilor anticipate

Coaliţia de guvernare stă pe un butoi de pulbere. PNL se aşteaptă ca PSD să iasă de la guvernare în această toamnă şi chiar se pregătesc pentru alegeri anticipate anul viitor.

Mizele unei posibile rupturi între PSD şi PNL în coaliţia de guvernare | Liderii politici iau în calcul şi varianta alegerilor anticipate
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto
de Mădălina Mihalache    |    04 Aug 2022   •   07:50

În opinia liberalilor este posibil ca PSD să iasă de la guvernare în acest an şi susţin faptul că social-democraţii îi ameninţă că în această toamnă se va întâmpla acest lucru dacă PNL nu va fi de acord cu noul pachet social, despre care liberalii spun că ar avea un impact bugetar de aproximativ 40 de miliarde de lei.

Tot la nivelul conducerii PNL s-a discutat şi despre posibilitatea să fie organizate alegeri parlamentare anticipate în primăvara anului viitor.

Scenariul a fost discutat şi la nivelul PSD. Social-democraţii iau în calcul ca liberalii să îşi dorească organizarea alegerilor anticipate, tocmai în momentul în care ar trebui să se întâmple rotaţia premierului, adică Nicolae Ciucă să facă loc unui premier din partea PSD.

Se fac multe calcule politice şi s-au strâns multe tensiuni între PSD şi PNL la nivelul coaliţiei de guvernare şi nu numai.

×
Subiecte în articol: PSD PNL
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close