Antena 3 CNN Politică Modificările Regulamentului Camerei privind independenţii, declarate constituţionale

Modificările Regulamentului Camerei privind independenţii, declarate constituţionale

Modificările Regulamentului Camerei privind independenţii, declarate constituţionale
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Noi 2010   •   13:17

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, miercuri, că modificările aduse Regulamentului Camerei Deputaţilor privind constituirea grupului independenţilor sunt constituţionale. Sesizarea înaintată de 75 de parlamentari a fost, astfel, respinsă.

Potrivit CCR, cele două modificări aduse Regulamentului nu încalcă prevederile constituţionale.

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a înregistrat la Curtea Constituţională o sesizare privind două hotărâri adoptate de acest for legislativ prin care se modifică Regulamentul de funcţionare, anunţa liderul grupului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Modificarea de Regulament făcută de PDL, UDMR şi grupul de dezertori sau fugari, aşa-numitul grup de independenţi, statuează cu drepturi depline grupul dezertorilor în rând cu celelalte partide care au obţinut votul cetăţenilor. În acest mod se desconsideră şi se fraudează decizia cetăţenilor exprimată prin vot, care au trimis în Parlament anumite partide, care au îndeplinit condiţiile Legii electorale, privind numărul minim de voturi şi proporţionalitatea dintre numărul de voturi şi numărul de mandate", spunea Tăriceanu, citat de Mediafax.

"În 20 de ani de existenţă a Parlamentului, este pentru prima oară când această regulă elementară, anume repsectul faţă de rezultatul dat de alegeri, a fost încălcată. Noi considerăm acest lucru extrem de grav, pentru că atentează la baza democraţiei", mai sublinia Tăriceanu.

Camera Deputaţilor a aprobat, în 5 octombrie, în absenţa parlamentarilor PSD şi PNL, două hotărâri pentru constituirea grupului independenţilor.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close