Antena 3 CNN Politică Monica Anisie îl ceartă pe Orban: ”Poate ați uitat cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier”

Monica Anisie îl ceartă pe Orban: ”Poate ați uitat cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier”

Monica Anisie, fostul ministru al Educației, îl ceartă pe Ludovic Orban, după ce acesta a afirmat că PNL nu îi datorează nimic președintelui Klaus Iohannis. ”Noi toți îi datorăm lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban, niciodată invers!”, a scris Anisie pe Facebook.

Monica Anisie îl ceartă pe Orban: ”Poate ați uitat cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier”
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Ştefan    |    11 Sep 2021   •   20:22

”Dezolant atacul (încă) președintelui PNL, Ludovic Orban, la președintele țării, Klaus Iohannis.

Poate ați uitat, dle Orban, cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier, poate ați uitat rezultatul alegerilor din decembrie 2020, atunci când, în calitate de președinte PNL, asigurați (cam cum o faceți și astăzi) pe toată lumea de marele succes ce va să ne lovească?!

Numai că garantul unității, garantul triumfului, garantul democrației din PNL, toate acestea nu au fost și garantul demisiei dumneavoastră de onoare...

Și în acel moment, președintele căruia azi Ludovic Orban consideră că el și partidul nu-i datorează nimic, l-a sprijinit total, respectându-l și oferindu-i o nouă șansă prin mandatarea negocierii Guvernului de coaliție!

”Ruperea coaliției este rezultatul negocierii dezastruoase a lui Orban”

În criza acestor zile, președintele PNL are un rol major! Ruperea coaliției imputată premierului Cîțu este, de fapt, rezultatul negocierii dezastruoase a lui Orban.

Un premier în funcție nu ar putea permite niciodată oricărui ministru ca activitatea Guvernului să fie sabotată din considerente politice.

În urma negocierilor prin care Ludovic Orban și-a asigurat fotoliul de președinte al Camerei Deputaților, partenerul nostru de Coaliție a fost cadorisit nesperat cu portofolii și domenii importante. Mai departe, în cele opt luni de guvernare, anumiți miniștri USR s-au manifestat ca și cum ei ar fi fost câștigătorii alegerilor și conducătorii de drept ai Guvernului.

Acțiunile prim-ministrului Cîțu nu au vizat decât îndeplinirea corectă a sarcinilor asumate de fiecare membru al Coaliției, apărarea demnității Partidului Național Liberal și îndeplinirea programului de guvernare agreat. Un președinte de partid are datoria de a interveni atunci când lucrurile scapă de sub control sau atunci când partenerii de coaliție își depășesc atât atribuțiile, cât și raportul relațiilor de putere stabilit de rezultatul alegerilor. Și are puterea să facă asta chiar și în detrimentul unei lezări a propriei imagini.

”Cîțu nu a negociat și ”naturalizat” membri PSD pentru propriile interese”

Premierul Florin Cîțu a demonstrat că are toate aceste atribute pentru a fi un bun președinte PNL. Florin Cîțu nu a negociat și ”naturalizat” membri PSD pentru propriile interese. Premierul României nu și-a vândut partidul pentru o funcție, el nu s-ar alia la primul hop cu partenerii conjuncturali ai AUR, dimpotrivă, viitorul președinte al PNL alege să nu dezerteze, ci să rămână în fruntea acelui Guvern care a promis să-și respecte alegătorii și să contribuie la dezvoltarea României, Guvernul românilor!

Când spuneți că „PNL nu datorează nimic președintelui Iohannis, ci DIMPOTRIVĂ...” la ce vă referiți, domnule Orban? Atunci când președintele românilor ne reprezintă cu mândrie oriunde în lume, v-o fi dator dumneavoastră?

Când în unele momente, actualul președinte PNL în deliru-i se confundă cu marele Brătianu, încercând să ne sugereze unele asemănări de destin, n-ar trebui să uite că cel din urmă nu și-a sacrificat niciodată partidul pentru sine.

Și nu ar trebui să uite că noi, liberalii, câștigăm prin noi înșine, nu prin orice mijloace și fără scrupule!

Noi toți îi datorăm lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban, niciodată invers!!!”, a scris Monica Anisie pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Horoscop 21 martie 2023. Zodiile care dau lovitura!
x close