Antena 3 CNN Politică Monica Iacob Ridzi acuză presiuni asupra denunţătorilor

Monica Iacob Ridzi acuză presiuni asupra denunţătorilor

Monica Iacob Ridzi acuză presiuni asupra denunţătorilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Mar 2015   •   17:48

Noi fragmente din scrisoarea fostului ministru PDL Monica Iacob Rizdi au fost prezentate, în exclusivitate, miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

 
În documentul amintit, Ridzi susţine că procurorii au făcut presiuni pentru denunţuri.
 
"Tot ce s-a dorit a fost trimiterea în judecată şi condamnarea unui fost ministru. Mi-au mărturisit angajaţi din minister că procurorul de caz le-a spus textual: .(...) De curând, procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis că regretă că a ascultat de ordine şi a fabricat dosarul în ceea ce mă priveşte. Aceste regrete nu mă încălzesc deloc.(...) Am fost cândva naivă şi am crezut că, în România, Justiţia este independentă. Nu este aşa. În România Justiţia nu este independentă, este profund dependentă. Dacă în raportul de ţară Înalta Curte a fost criticată de către Comisia Europeană pentru că sunt prea multe achitări în dosarele DNA, pentru că sunt prea puţine condamnări cu executare în dosarele de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie, Înalta Curte a început brusc să condamne doar cu executare în toate dosarele în care au fost trimişi în judecată foşti miniştri, fără a ţine cont de probele din dosare. Ce justiţie independentă este aceea în care Comisia Europeană le cere judecătorilor pe cine să condamne şi pe cine nu? (...) Despre abuzurile procurorilor şi judecătorilor în cazul meu voi vorbi ulterior. În acest moment vă mărturisesc că regret că trăiesc în România. Acum îi înţeleg pe cei care au ales să plece într-o altă ţară", spune Monica Iacob Ridzi.

Pe 16 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. 

Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical de miercuri! Vin temperaturi neobișnuite
x close