Antena 3 CNN Politică Monica Iacob-Ridzi: Ancheta din Parlament s-a transformat într-un circ politic (VIDEO)

Monica Iacob-Ridzi: Ancheta din Parlament s-a transformat într-un circ politic (VIDEO)

Monica Iacob-Ridzi: Ancheta din Parlament s-a transformat într-un circ politic (VIDEO)
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi
05 Iul 2009   •   20:54

Monica Iacob-Ridzi a fost invitată în emisiunea Zig-Zag, difuzată de Antena 3. Ministrul Tineretului şi Sportului a vorbit despre scandalul în centrul căruia se află.

?Vineri am vazut şi eu că mi-aş fi dat demisia, ceea ce nu este adevărat.Nu este nimic adevărat din ceea ce s-a spus la televizor. Mi se pare imadmisibil să apară o astfel de ştire, fără să fiu contactată. Singurul lucru pe care îl cred e că cei care au lansat aceste zvonuri vor să ţină în viaţă subiectul ?Ridzi?.

?Este pentru prima oară în istoria postdecembristă când un om politic este atât de atacat. Oare câte resurse materiale s-au folosit pentru a ţine acest subiect viu, timp de patru săptămâni?? s-a întrebat Monica Iacob-Ridzi.

?Eu nu am spus niciodată că nu mă interesează cum se cheltuiesc banii. Mi se scot vorbele din context. Am încercat să ne încadrăm în buget?.

Referitor la greşelile pe care consideră că le-a făcut, ministrul a declarat: ?Am greşit că nu am ştiut să comunic pe acest subiect, că nu am explicat fiecărei persoane în parte. Dar nu am mai putut să fac acest lucru din teama că s-ar putea interpreta lucrurile. Ştiu că totul s-a întâmplat perfect legal?, susţine Ministrul Tinere

?Această anchetă din Parlament s-a transformat într-un circ politic. Din patru ore cât am stat pentru a fi audiată, trei ore membrii comisiei au stat să se certe între ei?, a povestit Monica Iacob Ridzi.

?Îmi doresc să aflu ce s-a întâmplat cu fiecare leu în parte. Însă, nu am nici o pârghie prin care să pot să verific acest lucru?.

?Eu ca ministru am semnat acele contracte pentru că nu se putea altfel. Mi-am dorit să văd dacă totul s-a desfăşurat legal. Eu am solicittat un control pentru că am vrut să mă asigur că cei cu care lucrez au făcut ceea ce trebuie. Mă gândesc în fiecare zi cum pot să asigur finaţare pentru toate evenimentele."

?Am sentimentul că lucrurile au fost intenţionat făcute neclar. Am fost întrebată de ce nu i-am dat afară. Vreau să văd cine a greşit şi apoi să acţionez?.

?Eu dacă aş fi ştiut că am făcut ceva ilegal, plecam din prima zi. Voi demisiona dacă DNA începe urmărirea penală. Nu am nici o rezervă de a răspunde eu, dacă ei consideră că am greşit cu ceva. Consider că o demisie ar fi un act de laşitate, o recunoaştere a vinei", a concluzionat Monica Iacob-Ridzi.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Monica Iacob-Ridzi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close