Antena 3 CNN Politică Monica Iacob-Ridzi: Nu-mi dau demisia. A intervenit Băsescu pentru a împedica înlăturarea ministrului? (VIDEO)

Monica Iacob-Ridzi: Nu-mi dau demisia. A intervenit Băsescu pentru a împedica înlăturarea ministrului? (VIDEO)

Monica Iacob-Ridzi: Nu-mi dau demisia. A intervenit Băsescu pentru a împedica înlăturarea ministrului? (VIDEO)
Sursa foto: Monica Iacob Ridzi
03 Iul 2009   •   14:18

Monica Iacob Ridzi a dezminţit, în exclusivitate pentru Antena 3, zvonurile conform cărora ar fi demisionat din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, alimentate de informaţiile apărute în media conform cărora liderii PD-L sunt deja în căutarea unui înlocuitor şi nu ar mai dispuşi să aştepte demararea urmăririi penale de către DNA datorită prejudiciilor prea mari de imagine cauzate de acest caz.

"Dezmint informaţia vehiculată în mass-media pe surse potrivit căreia mi-am depus demisia din funcţia de ministru. Din respect pentru o informare corectă a opiniei publice, rog mass-media să ia în considerare doar poziţia mea oficială", a reacţionat Ridzi, printr-un comunicat, la informaţiile vehiculate în presă.

Culmea este faptul în momentul lansării speculaţiilor legate de demisie, Monica Iacob Ridzi ae afla într-o vizită la sediul partidului din Aleea Modrogan. Cum nici unul din liderii partidului nu şi-a făcut apariţia, Ridzi a părăsit incinta după o oră de aşteptare, nu înainte de a remite comunicatul prin care dezminţea intenţia de a renunţa la postul de ministru.

La sfârşitul lunii trecute, ministrul declarase că va demisiona în cazul în care va fi demarată urmărirea penală în cazul scandalului ?Zilele Tineretului?. "Dacă am greşit voi demisiona, dacă se începe urmărirea penală împotriva mea", a declarat Ridzi. Monica Iacob Ridzi a menţionat că se va prezenta de câte ori va fi chemată în faţa organelor abilitate ale statului.

Surse din cadrul Partidului Democrat Liberal, citate de Newsin, au declarat că înlocuirea ministrului se va produce indiferent dacă va DNA va demara sau nu o urmărire penală. Motivul invocat ar fi prejudiciul de imagine pe care Monica Iacob Ridzi l-ar fi adus partidului.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Cristian Boureanu, deputat PD-L, a infirmat şi informaţia căutării unui înlocuitor.



Şi premierul Emil Boc s-a arătat mirat faţă de o aseemenea posibilitate. Aflat într-o vizită în Ialomiţa, a declarat că "nu are habar" dacă Monica Iacob Ridzi a demisionat sau nu din funcţia de ministru şi că nu are de adăugat nimic la comentariile despre scandalul de la MTS. "Ce am avut de comunicat, am comunicat", a mai declarat sec premierul, întrebat de ziarişti dacă i-a cerut până acum demisia lui Ridzi.


Se pare însă că, de dimineaţă, premierul Emil Boc i-ar fi cerut Monicăi Iacob-Ridzi să-şi dea demisia, potrivit unor surse democrat-liberale. Ridzi i-ar fi cerut apoi ajutorul Elenei Băsescu care l-ar fi sunat pe tatăl său. Preşedintele l-a sunat pe premier şi a oprit îndepărtarea Monicăi Iacob-Ridzi din Guvern.

Surse din PD-L susţin că preşedintele a intervenit pentru a opri îndepărtarea ministrului Turismului. Joi seară, mai mulţi lideri din PD-L i-au cerut premierului ?să scape? de Ridzi din Guvern.

Octavian Belu: Nu doresc funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului

Sursele citate de NewsIn au precizat că democrat-liberalii ar prefera ca ministrul să demisioneze, evitând astfel demararea unei eventuale proceduri de suspendare din funcţie, de către preşedintele Traian Băsescu. În interiorul partidului este vehiculat deja un nume care ar putea fi propus ca înlocuitor. Este vorba despre Octavian Bellu, despre care un reprezentant al partidului a declarat că ?A fost şi consilier prezidenţial, este un om serios şi în cazuri de astea va sufla şi de zece ori în iaurt înainte de a lua o decizie?. Octavian Belu a declarat însă la Antena 3 că nu îşi doreşte postul ocupat de Ridzi. El consideră că "ministrul trebuie să fie un om politic cu un partid puternic în spate, care să îi sprijine iniţiativele".



De mai multe săptămâni, ministrul Tineretului este în centrul atenţiei, după ce au apărut mai multe semne de întrebare legate de modul în care ministerul pe care îl conduce a organizat evenimentele din data de 2 mai, cu ocazia Zilei Tineretului. Atunci, au fost cheltuite 628.000 de euro pentru o serie de concerte în toată ţara. Cele mai controversate au rămas concertul organizat în Costineşti şi în Bucureşti.

Despre concertul de la Costineşti s-a spus că s-a cheltuit o sumă astronomică, 75.000 de euro, pentru o scenă formată din câteva scânduri şi un cort.

Între timp, Parlamentul a constituit o comisie de anchetă pentru cazul Ridzi. În plus, Partidul Naţional Liberal a depus o sesizare, referitoare la acelaşi scandal, iniţial la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, apoi ajunsă la Direcţia Naţională Anticorupţie. Procurorul de caz a declarat că s-au demarat verificările preliminare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: monica iacob ridzi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close