Antena 3 Politică Monica Iacob Ridzi: Procurorii DNA au MODIFICAT interceptările după doi ani

Monica Iacob Ridzi: Procurorii DNA au MODIFICAT interceptările după doi ani

de M.Z.    |    04 Mar 2015   •   17:59
Noi fragmente din scrisoarea fostului ministru PDL Monica Iacob Rizdi au fost prezentate, în exclusivitate, miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
În documentul amintit, Ridzi susţine că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au modificat interceptările după doi ani.
 
"Regret că în 2008 am acceptat să demisionez din Parlamentul European şi să candidez în Parlamentul României. Ar fi trebuit să-mi continui activitatea în Parlamentul European. Atunci nu am realizat că politica din România este una mizerabilă. Că mulţi oameni implicaţi la nivel naţional în politica din România sunt răi, invidioşi şi plini de ură. Am fost naivă, recunosc.(...) Am fost condamnată 5 ani cu executare pentru că aş fi abuzat de funcţie şi aş fi dispus efectuarea plăţilor pentru organizarea Zilei Tineretului în condiţiile în care cel care a făcut plăţile în mod nelegal, fără ca eu să fi semnat ordonanţele de plată şi împotriva voinţei mele, a fost condamnat 3 ani cu suspendare. Mi-aş fi dorit ca cei care vorbesc despre independenţa justiţiei din România să-mi spună cum este posibil acest lucru. 
 
Regret că nu am vorbit până acum de abuzurile procurorilor şi judecătorilor în cazul meu (acest lucru îl voi dezvolta pe larg în postările viitoare). Faptul că sunt bolnavă nu mă împiedică să scriu. Nu încă (voi încerca să fiu atentă cu ce scriu pentru că nu vreau să mor în penitenciar din alte cauze decât cele naturale). Am tăcut până acum pentru că am crezut că justiţia se face la parchet şi în instanţă, nu la televizor. Din nou am fost naivă. În timp ce eu tăceam, procurorul de caz dădea presei interceptări neadevărate din dosarul meu, interceptări care, după 2 ani de la începerea urmăririi penale, au fost modificate tot de procuror, pe motiv că au fost redate greşit (voi prezenta pe larg aceste aspecte într-o postare viitoare). Tăcerea mea şi lucrurile neadevărate spuse reprezentanţilor mass-media au creat percepţia publică asupra unei posibile vinovăţii în ceea ce mă priveşte. Ori acest lucru nu este adevărat. (...) Nimeni nu şi-a pus problema că DNA fabrică dosare politice , ca şi în cazul meu. Nimeni nu şi-a pus problema că unii procurori abuzează de funcţie şi trimit în judecată oameni nevinovaţi. Nimănui nu-i pasă de dramele prin care trec oamenii condamnaţi fără vină şi familiile lor. În ceea ce mă priveşte, pe mine nu m-au condamnat la închisoare, ci m-au condamnat la moarte. Şi nu m-au condamnat doar pe mine, mi-au condamnat copiii, familia", a spus fostul ministru PDL, Monica Iacob Rizdi.

Pe 16 februarie, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. 

Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close