Antena 3 CNN Politică Monica Iacob-Ridzi, trimisă în judecată de procurorii DNA

Monica Iacob-Ridzi, trimisă în judecată de procurorii DNA

Monica Iacob-Ridzi, trimisă în judecată de procurorii DNA
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Mai 2011   •   13:05

Fostul Ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA. Ridzi este pusă sub acuzare în legătură cu organizarea Zilei Tineretului, pe 2 mai 2009, la Constineşti.

Monica Iacob Ridzi este cercetata penal pentru acordarea mai multor contracte fara licitatie in perioada cand a detinut functia de ministru al Tineretului si Sportului. În 2009, ea cumpărat cu 75.000 de euro o scenă pentru evenimentele organizate de Ziua Tineretului, în condiţiile în care ministerul deţinea deja o scenă.

În plus, a încălcat legea, pentru că a combinat, în cadrul aceluiaşi contract, servicii recreative cu servicii de publicitate. Raportul comisiei parlamentare care a anchetat cheltuielile de la ministerul Turismului a indicat faptul că Monica Ridzi este responsabilă pentru cheltuirea greşită a circa 730.000 de euro.

Monica Ridzi s-a declarat de la bun început nevinovată. A renunţat la funcţia de ministru, câteva zile mai târziu, pe 14 iulie. Totuşi, înainte de a -şi da demisia, a reuşit să mai dea încă 880.000 de euro din banii publici, unor firme datornice la stat, fără licitaţie, pentru organizarea unor tabere studenţeşti.

Plenul Parlamentului a aprobat apoi începerea urmăririi penale în cazul ei, la solicitarea procurorilor anticorupţie. În decembrie 2010, însă, parlamentarii au respins în plen cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice şi cererea de extindere a cercetării penale. Anul acesta, procurorii anticorupţie au finalizat ancheta iar rechizitoriul a fost transmis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.





×
Subiecte în articol: Monica Iacob-Ridzi DNA judecata
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close