Antena 3 CNN Politică Monica Iacob Ridzi va fi audiată marţi, la ora 15.00, de Comisia de anchetă

Monica Iacob Ridzi va fi audiată marţi, la ora 15.00, de Comisia de anchetă

Monica Iacob Ridzi va fi audiată marţi, la ora 15.00, de Comisia de anchetă
Sursa foto: Monica Iacob Ridzi
24 Iun 2009   •   17:39

Ministrul Monica Iacob Ridzi va fi invitată să participe, marţi, la audierile comisiei parlamentare de anchetă pentru a da explicaţii în legătură cu ce s-a întâmplat de Ziua Tineretului când a fost cheltuită suma de 600.000 de euro. PNL o acuză pe ministrul Tineretului de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri.

Prima întâlnire a comisiei de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sporturilor, Monica Iacob Ridzi, a început miercuri. Comisia va verifica modul în care ministrul a cheltuit peste 600.000 de euro pentru Ziua Tineretului.
Din Comisia de anchetă fac parte deputaţii PSD Cristian Dumitrescu, Anghel Stanciu, Doina Burcău, Dan Ioan Florea şi Nicolae Bănicioiu. Democrat-liberalii sunt reprezentaţi de Gelu Vişan, Dan Radu Zătreanu, Cristian Petrescu, Marius-Sorin Göndör şi Sever Voinescu, iar liberalii de Alina Gorghiu, Graţiela Gavrilescu şi Bogdan Olteanu. UDMR este reprezentat de Lakatos Peter, iar grupul minorităţilor naţionale de deputatul Ibraim Husein.

Membrii comisiei au decis că ministrul Tineretului va fi audiată marţea viitoare, la ora 15.00. Audierea ar putea pica însă în cazul în care cererea PNL, depusă şi la Parchet, va fi urmată de o anchetă a acestei instituţii. În situaţia în care Parchetul va demara propriile cercetări, comisia parlamentară creată pentru elucidarea acuzaţiilor aduse ministrului democrat-liberal şi-ar putea înceta activitatea.

Organizarea Zilei Tineretului nu a fost la fel de fastuoasă în toata ţara. Reprezentanţii Direcţiei pentru Tineret Argeş susţin că au primit doar 5.000 de lei pentru festivităţile de 2 mai. Asta deşi Ministerul spune că s-au cheltuit nu mai puţin de 60.000 de lei.

În plus, numele ministrului Ridzi apare şi într-un proiect grandios pentru o telegondolă în Parâng, care va costa peste 86 de milioane de euro. Cei de la Jurnalul Naţional au descoperit că pentru începerea derulării acestui proiect, Ministerul Tineretului şi Sporturilor a pus deja o garanţie de 500 de mii de euro pentru o licitaţie organizată de primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, soţul Monicăi Iacob Ridzi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: monica iacob ridzi audieri comisie ancheta
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close