Antena 3 CNN Politică Monica Macovei, acuzată că discreditează România în faţa forurilor europene

Monica Macovei, acuzată că discreditează România în faţa forurilor europene

Monica Macovei, acuzată că discreditează România în faţa forurilor europene
Sursa foto: monica macovei
01 Apr 2009   •   08:32

Candidata Monica Macovei a început să fie atacată de adversarii politici. Viitoarea membră a PDL şi aspirantă la un loc pentru Parlamentul European este acuzată că atacă România şi instituţiile sale, în faţa forurilor europene.

Prezent la o emisiune tv, Gyorgy Frunda (UDMR), membru în Comisia de justiţie şi drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului European (APCE), arăta că fosta ministru de justiţie, invitată recent în calitate de expert anticorupţie la o conferinţă în Berlin pe tema eradicării impunităţii, ar fi făcut trei afirmaţii false despre justiţia din România.

?Doamna Macovei a participat ca expert independent. Şi cu toate că problema, discuţia generală era impunitatea, problema impunităţii în ţările membre şi ce să facem pentru tragerea la răspundere a politicienilor corupţi, doamna Macovei a discutat expres numai despre România spunând că în România, atunci când vrei să faci o percheziţie imobiliară, trebuie să ceri autorizaţia învinuitului, ceea ce nu-i adevărat, a spus că atunci când ţi se ascultă telefonul trebuie întâi să aduci la cunoştinţa învinuitului că ţi se ascultă telefonul? ceea ce nu-i adevărat.

A spus că nici un înalt demnitar nu a fost deferit justiţiei şi nu i s-a suspendat imunitatea, ceea ce nu-i adevărat. Or, cred că un asemenea om care susţine lucruri neadevărate? eu a trebuit să apăr Guvernul şi sper că nu v-am deranjat că am pus la punct lucrurile??, a declarat Frunda, citat de Cotidianul.

La rândul său, europarlamentarul PSD Adrian Severin declara că ?doamna Macovei spune peste tot aceleaşi lucruri, pot să vă spun că oficiali ai UE mi s-au adresat oripilaţi de faptul că doamna Macovei creează mai multe probleme României decât creează inamicii României în descrierile mai puţin laudative la adresa ţării noastre?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close