Antena 3 Politică Monica Macovei: Cei care votează pentru mine sunt inteligenţi şi liberi şi deştepţi să voteze cu cine vor ei în turul doi

Monica Macovei: Cei care votează pentru mine sunt inteligenţi şi liberi şi deştepţi să voteze cu cine vor ei în turul doi

de G.S.    |    17 Mar 2013   •   19:27
Monica Macovei: Cei care votează pentru mine sunt inteligenţi şi liberi şi deştepţi să voteze cu cine vor ei în turul doi Foto: Agerpres

Europarlamentarul PDL Monica Macovei declară, răspunzând la întrebarea pe care dintre contracandidaţi l-ar recomanda susţinătorilor săi să îl voteze dacă nu ajunge în turul doi, că toţi care o votează "sunt inteligenţi şi liberi să voteze cu cine doresc" şi i-ar jigni dacă le-ar face o recomandare.
   
Întrebată, duminică, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, unde şi-a prezentat moţiunea, pe care dintre contracandidaţi l-ar recomanda susţinătorilor săi să îl voteze dacă nu va ajunge în turul doi, Macovei a răspuns că toţi cei care votează cu ea "sunt inteligenţi şi liberi să voteze cu cine doresc ei în turul doi", conform Mediafax.
   
"Am intrat în această cursă ca să o câştig. ăsta e singurul lucru care ne călăuzeşte acum şi la care ne gândim. Dacă ajungem în această situaţie, cei care votează pentru mine sunt convinsă că sunt inteligenţi şi liberi şi deştepţi să voteze cu cine doresc ei în turul doi şi i-aş jigni dacă eu le-aş spune cu cine să voteze", a spus Macovei.
   
Pe de altă parte, Macovei a declarat în faţa democrat-liberalilor din Alba că îşi doreşte ca alegerile din partid să fie corecte deoarece "singurul pericol pentru ruperea partidului sunt alegerile incorecte".
   
"Singurul pericol pentru ruperea partidului sunt alegerile incorecte. Avem diverse semnale în acest sens", a spus Macovei.
   
Ea a explicat că a solicitat şi s-a acceptat acest lucru ca fiecare buletin de vot de la alegeri să fie semnat de un reprezentant al fiecărui candidat şi să existe un reprezentant al candidaţilor la fiecare loc unde se numără voturile.
   
"Am fi vrut ca delegaţii să fie aleşi în mod obligatoriu dintre primari şi primii consilieri, asta ar fi însemnat că automat să ştim cine sunt şi că sunt cei mai buni care au performat în alegerile anterioare locale. Aici nu stăm chiar aşa. Şi am cerut să nu se schimbe lista de delegaţi cu câteva zile înainte de Convenţie decât în cazuri extreme şi dovedite", a afirmat Macovei.
   
Monica Macovei le-a adresat un îndemn participanţilor din sală să voteze la alegerile interne din partid cu gândul la electorat şi la "ce vrea electoratul să rezulte din aceste alegeri".
   
Europarlamentarul Monica Macovei, candidat la preşedinţia PDL, a participat, duminică, la Alba Iulia, la o întâlnire cu democrat-liberalii din judeţul Alba în cadrul căreia şi-a prezentat moţiunea cu care doreşte să câştige conducerea partidului.
   
La întâlnire au fost prezenţi circa 150 de membri PDL din Alba, printre care şi preşedintele organizaţiei, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, senatorul PDL Alexandru Pereş şi fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea. Oana Badea, dar şi consilierul judeţean Marcel Simion şi-au şi anunţat public susţinerea pentru Monica Macovei la alegerile interne din partid, ambii urmând a fi delegaţi din partea PDL Alba.
   
La rândul lor, Hava, Dumitrel şi Pereş şi-au anunţat public în mai multe rânduri susţinerea pentru Vasile Blaga la alegerile interne din PDL.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close