Antena 3 CNN Politică Monica Macovei, împinsă de PDL să candideze la europarlamentare

Monica Macovei, împinsă de PDL să candideze la europarlamentare

Monica Macovei, împinsă de PDL să candideze la europarlamentare
Sursa foto: monica macovei
04 Mar 2009   •   02:30

Partidul Democrat Liberal mai are pregătit un nume mare pentru alegerile europarlamentare. După anunţurile privind candidaturile lui Theodor Stolojan, consilierului prezidenţial Cristi Preda, sau a fiicei preşedintelui, Elena Băsescu, formaţiunea îi pregăteşte fostului ministru al Justiţiei Monica Macovei un loc pe liste.

Cu acceptul preşedintelui româniei, partiul i-a oferit acesteia un loc eligibil, dar Monica Macovei nu este încă hotărâtă dacă să accepte sau nu. Apropiaţi ai fostului ministru susţin că rezervele sale ţin pe de o parte de intrarea în politică, pe de altă parte de locul pe care l-ar putea ocupa pe listă, scrie Evenimentul Zilei. În eventualitatea acceptului, Monica Macovei ar ocupa fie prima poziţie, fie locul 4-5, după Elena Băsescu.

Cu toate acestea, numele Monicăi Macovei nu se află avum pe lista celor 65 de PDL-işti propuşi până pe 28 februarie de organizaţiile judeţene pentru selecţia naţională, procedură stabilită de conducerea PDL ca primă etapă în desemnarea candidaţilor. Lista ar urma să fie definitivată între 23 şi 30 martie.

O eventuală candidatură a Monicăi Macovei este privită cu entuziasm de consilierul prezidenţial Cristian Preda, proaspăt intrat în PDL şi favorit pentru unul dintre locurile eligibile pe lista pentru europarlamentare. ?Ar fi minunat să candideze, pentru că dispune de o experienţă şi are o inserţie în mediile europene de la Strasbourg şi Bruxelles. Ar fi avantaje importante pentru europarlamentarii români?, spune Preda.



Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close