Monica Macovei: Intrarea României în Schengen a rămas pe agenda JAI datorită lui Băsescu

de A.M.P    |    09 Mar 2013   •   23:06
Monica Macovei: Intrarea României în Schengen a rămas pe agenda JAI datorită lui Băsescu Foto: Agerpres

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă seară, la Suceava, că intrarea României în Schengen a rămas pe agenda JAI ca urmare a intervenţiei şi insistenţei preşedintelui Traian Băsescu, informează Mediafax.
   
Macovei a spus în cadrul unei întâlniri cu membrii PDL la prezentarea moţiunii "Reformiştii" că în cadrul Consiliului JAI, care s-a desfăşurat joi, s-a amânat discutarea intrării României în Schengen pentru decembrie 2013, când se va relua discuţia, iar faptul că acest subiect a rămas pe agenda Consiliului JAI este numai datorită intervenţiei preşedintelui Traian Băsescu.
   
Doar 15 delegaţi din 182 ai PDL Suceava, la prezentarea moţiunii Monicăi Macovei

"Corlăţean, un mare diplomat, suţinut de Ponta şi de Antonescu, a spus că nu-l interesează Schengen. A decis pentru toţi românii că nu vrem în Schengen, să stăm acasă supăraţi şi când vor vrea ei să ne ia, să ne sune. Asta este ţâfnă şi aplicarea proverbului că - Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul", a spus europarlamentarul PDL.
   
Ea a arătat că România a vrut în UE şi a intrat fără să fie finalizate reformele în justiţie şi anticorupţie, dar că au fost făcute promisiuni că vor fi realizate.
   
Macovei a mai explicat că de doi-trei ani MCV este legat de Schengen.
   
"Nu putem să-l dezlegăm artificial. Este legat MCV de Schengen pentru că spaţiul Schengen este un spaţiu de încredere. Toţi europenii îşi pun încrederea pe umerii românilor şi bulgarilor că vor păzi granţia externă a UE şi trebuie să aibă încredere în noi", a spus europarlamentarul.
   
Ea a ţinut să sublinieze că fără intervenţia preşedintelui Traian Băsescu, intrarea României în Spaţiul Schengen era scoasă de pe agendă.
   
"A rămas pe agenda JAI din decembrie 2013, după următorul raport MCV, la intervenţia şi insistenţa preşedintelui Băsescu. Altfel era scos de pe agendă", a spus Macovei.
   

Parteneri
x close