Antena 3 CNN Politică Monica Macovei, nou atac la PSD: „Convenţia ONU nu prevede niciun prag valoric de la care abuzul este considerat infracţiune”

Monica Macovei, nou atac la PSD: „Convenţia ONU nu prevede niciun prag valoric de la care abuzul este considerat infracţiune”

Monica Macovei, nou atac la PSD: „Convenţia ONU nu prevede niciun prag valoric de la care abuzul este considerat infracţiune”
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Iun 2017   •   14:50

Europarlamentarul Monica Macovei critică intenţia PSD de a introduce un prag valoric de la care abuzul în serviciu să fie considerat infracţiune.

"Guvernul pus de Dragnea se pregăteşte să treacă de la nerespectarea legilor naţionale la încălcarea Convenţiilor internaţionale pe care România şi le-a asumat, le-a ratificat şi s-a obligat să le respecte", afirmă Monica Macovei, într-un comunicat de presă.

Europarlamentarul aminteşte că în Convenţia ONU împotriva corupţiei, ratificată şi de ţara noastră, nu există niciun prag valoric de la care abuzul este considerat infracţiune şi nici nu recomandă aşa ceva.

"PSD, aveţi onoare sau nu? Vă ţineţi măcar promisiunile internaţionale? Pe cele din campaniile interne, ştim de mult că nu, uitaţi-vă ce au făcut cu promisiunile cu majorările salariale de la 1 iulie 2017. Minciuni! PSD şi Guvernul Grindeanu să se hotărască: suntem în ONU sau nu ?", a precizat Macovei.

Europarlamentarul le sugerează, în schimb, social-democraţilor să înăsprească regimul pedepselor pentru o serie întreagă de infracţiuni.

"Dacă tot vreţi neapărat să puneţi un prag, atunci vă sugerăm să puneţi prag pentru pedepsele acordate la abuzul în funcţie: prejudiciu de la 1 euro la 10 euro - pedeapsă cu închisoare 1 an, de la 11 euro la 100 euro prejudiciu - pedeapsă cu închisoare 2 ani, de la 101 euro prejudiciu la 200 de euro - pedeapsă cu închisoare 3 ani etc. Şi fără suspendare. La fel, modificaţi şi la furt: pentru furtul unei găini - 1 lună de închisoare, furtul unui porc - 2 luni de închisoare, furtul unei oi - 3 luni de închisoare etc. Când veţi ajunge la furtul a 100.000 de euro, cât vrea Iordache să ridice pragul valoric, sau la 600.000 sau 1 milion de euro, cât propune Nicolicea, nu va ajunge o viaţă de om să acopere anii de închisoare". a mai spus Monica Macovei.

În opinia acesteia, în cazul în care CCR ar impune introducerea unui prag valoric pentru abuz în serviciu, motivarea ar fi una politică, nu juridică.

"Dacă PSD introduce prag valoric, atunci nu este urmare a deciziei CCR, ci a voinţei unor penali, dornici să scape de anchete şi de posibile condamnări", a conchis Monica Macovei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Monica Macovei abuz in serviciu
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close