Antena 3 CNN Politică Monica Macovei: PDL trebuie să îşi ceară iertare pentru greşelile făcute la guvernare

Monica Macovei: PDL trebuie să îşi ceară iertare pentru greşelile făcute la guvernare

Monica Macovei: PDL trebuie să îşi ceară iertare pentru greşelile făcute la guvernare
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Mar 2013   •   17:55

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că PDL trebuie "să îşi ceară iertare" pentru greşelile făcute la guvernare, reproşând faptul că reprezentanţilor partidului le-a lipsit "compasiunea" la luarea, anunţarea şi aplicarea măsurilor de austeritate, dar şi "decenţa".
   
Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la prezentarea moţiunii sale "Reformiştii", că mulţi membri ai partidului nu au strâns cureaua, deşi era austeritate, ci s-au îmbogăţit şi şi-au afişat acea bogăţie.
   
"Trebuie să spunem ce am greşit, o spunem o dată, de două ori, ne cerem iertare şi mergem mai departe cu faţa curată. Când am luat măsurile de austeritate, care erau necesare, ne-a lipsit compasiunea, la luarea, anunţarea şi aplicarea deciziilor faţă de oamenii cărora le spui că li se taie salariul şi ne-a lipsit şi decenţa. Dacă eu îţi cer să strângi cureaua, pentru că e austeritate şi nu avem bani, atunci şi eu care sunt la guvernare trebuie să o strâng. Multora dintre colegii noştri le-au crescut averile şi nu s-au comportat cu decenţă, iar oamenii s-au enervat, ori strângem toţi cureaua ori nu o strângem toţi. (...) Dacă ştim ce am făcut greşit, este primul pas ca să mă crezi că nu voi face a doua oară la fel. Ca să primim credit de la electorat, trebuie să spunem 'ne-aţi pedepsit, ne-aţi arătat locul, dar am plătit pentru asta la alegerile din 2012'. Acum mergem înainte şi ne îndeplinim rolul, să facem opoziţie. Este propunerea mea principală pentru a creşte partidul şi a-l face mare şi european", a spus Macovei.
   
Ea a afirmat că un exemplu al unui politician care nu s-a îmbogăţit cât a fost la putere este Emil Boc, "dar mulţi alţii s-au îmbogăţit şi au şi afişat bogăţia".
   
Monica Macovei a adăugat că o altă greşeală săvârşită de PDL când a fost la guvernare a fost cea referitoare la numirile în funcţii publice.
   
"S-au numit persoane care nu aveau ce căuta acolo, care nu erau competente. Nu ştiu cum s-au făcut numirile, poate pe prietenii, poate cu plicul pe masă, oricum nu pe competenţă. Acum doi ani PDL a vrut să numească la Arhivele Statului un arbitru de fotbal, propus de filiala Suceava, propunere care a fost oprită", a spus Macovei.
   
Monica Macovei participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la prezentarea moţiunii sale, alături de Cristian Preda şi de Adrian Papahagi.

×
Subiecte în articol: Monica Macovei pdl guvernare putere
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close