Antena 3 CNN Politică Monte Carlo, destinaţia preferată de miliardarii României

Monte Carlo, destinaţia preferată de miliardarii României

Monte Carlo, destinaţia preferată de miliardarii României
Sursa foto: Foto: photos.monte-carlo.mc
30 Aug 2015   •   11:33

Principatul Monaco e de mai mulţi ani locul pe care îl caută milardarii români. Toţi au în comun averi fabuloase, dar afaceri suspecte cu statul roman. Mulţi au probeleme penale, alţii însă sunt subiectul dezvaluirilor din presă despre o viaţă personală scandaloasă. Magnaţii romani locuiesc în imobile de lux, aleargă cu maşini de sute de cai-putere şi îşi etalează divele.

 
Unul dintre milardarii români care s-a făcut remarcat cu bogăţia sa la Monaco este Remus Truică. Deşi toate firmele sale din România sunt fără profit sau inactive, fostul şef de cabinet al premierului Adrian Năstase este multimilionar. Este proprietarul unui domeniu rezidenţial, are o colecţie auto impresionantă, iahturi şi apartamente în Monte Carlo şi Caraibe. La diferite evenimente mondene Truică devine subiect de discuţie, fiind admirat pentru apartamentul său din Monte Carlo, unde ar avea ancorat şi un iaht în valoare de 7 milioane de euro, dar şi pentru vila din Caraibe, de pe insula St. Martin. Pe uscat, Truică a fost văzut la volanul mai multor maşini, valoarea colecţiei auto depăşind un milion de euro. 
 
Şi controversatul "Puiu" Popoviciu îşi petrece vacanţele la Monte Carlo, unde deţine un apartament de aproape zece milioane de euro în imobilul Houston Palace. Şi aici, la fel ca în Bucuresti, Popoviciu este vecin cu Radu Dimofte, asociatul său în tunurile imobiliare din Romania cu fostele active ale statului. La Monte Carlo, „Puiu" se distrează pe iahtul personal, intr-un anturaj de fitze maxime, alcatuit din miliardarii Cristian Burci, Dan Fisher, Cătălin Voloseniuc.
 
Acesta din urmă este fiul ultimului director al Bancorex şi e recunoscut pentru petrecerile pe care le dă pe mare. 
 
Dan Petrescu, cumnatul discret al magnatului Ion Ţiriac, a părăsit România pe vremea lui Ceausescu şi s-a stabilit în Monte Carlo de peste zece ani. Locuieste intr-un apartament evaluat la aproximativ sapte milioane de euro din luxosul imobil Columbia Palace, ridicat la malul marii. Este asociat în toate afacerile importante ale familiei Ţiriac. 
 
Tot în opulentul Colombia Palace se relaxează şi Carmen Adamescu, soţia altui mogul mioritic: Dan Grigore Adamescu, cel care a controlat până nu demult  ASTRA Asigurări. 
 
În timpul verii, Cristian Burci şi-a stabilit cartierul general în Monte Carlo, de unde, practic, îşi coordonează afacerile. Se plimba cu limuzina şi mânâncă regulat la restaurantele strălucitoare de langa plajă. Burci este anchetat de procurorii DNA pentru afacerile sale cu Compania Nationala CFR din perioada în care institutia era condusa de celebrul Mihai Necolaiciuc. Procurorii îl acuză pe Burci că firmele sale s-au aflat printre acelea care au încasat ilegal miliarde de lei vechi de la CFR, livrând în schimb produse de care instituţia nu avea nevoie.
Tot în Floridian Palace, a deţinut şi Elan Schwartzenberg un apartament. Dealtfel, Monaco era locul în care s-a refugiat până când procurorii DNA au ajuns pe urmele lui şi a fost nevoit să fugă în Israel, de unde nu putea fi extrădat. 
 
Românii cu bani care nu şi-au achiziţionat un apartmament la Monte Carlo petrec însă concediile în cel mai scump loc din Europa. Anul trecut, primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita a fost la Hotel Paris, unde o cameră costă aproximativ 8.000 de lei pe noapte.
 
Şi Gigi Becali sparge zeci de mii de euro în cel mai vestit cazinou din Europa. În 2008, latifundiarul din Pipera a lasat la ruleta cazinoului de la hotel Marriott nu mai putin de 900.000 de euro. La acea vreme, Becali era cunoscut pentru pasiunea sa pentru cazinouri. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close