Antena 3 CNN Politică Moţiunea ?11 împotriva României? va fi discutată luni de Curtea Constituţională

Moţiunea ?11 împotriva României? va fi discutată luni de Curtea Constituţională

Moţiunea ?11 împotriva României? va fi discutată luni de Curtea Constituţională
Sursa foto: Curtea Constitutionala
11 Oct 2009   •   14:39

Curtea Constituţională ia în discuţie luni moţiunea de cenzură iniţiată de PNL. Liberalii au depus, pe 6 octombrie, la Parlament, moţiunea de cenzură intitulată "11 împotriva României". Aceasta este semnată de parlamentarii PNL, UDMR şi de şapte reprezentanţi ai PSD. Textul moţiunii a fost citit joi în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, dezbaterea şi votul fiind programate pentru ziua de marţi.

Liderul PSD, Mircea Geoană dă asigurări că moţiunea are toate şansele să treacă, declarând că parlamentarii social democraţi vor susţine demersul liberalilor. ?Există şanse mari ca, în premieră în ultimii 20 de ani, o moţiune de cenzură să reuşească. Acest lucru va conduce în mod cert la noi întrebări cu privire la majoritatea viitoare şi la guvernarea viitoare. Parlamentarii noştri vor vota această moţiune de cenzură?, spune liderul social democrat.

Mai mult, Geoană a afirmat că PSD se va orienta spre PNL, pentru un guvern de tehnocraţi, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece. Liberalii spun însă că prin demersul lor, urmăresc să doar să dea jos guvernul şi nu s-au gândit încă la eventuale parteneriate.

Premierul a taxat poziţia foştilor aliaţi de guvernare. ?Acesta este răspunsul pe care coaliţia PNL ? PSD l-a dat proiectului Guvernului de asumare, de a corecta sistemul de pensii, de a-l face sustenabil pentru toţi românii, de a elimina privilegiile din sistem, şi răspunsul a fost sfidare?

Parlamentarii PD-L au sesizat Curtea Constituţională cu privire la neconsti­tuţionalitatea moţiunii. Potrivit textului sesizării, democrat liberalii susţin că aspectele din moţiunea PNL sunt aceleai din moţiunea depusă în septembrie de către opozitie şi asupra cărora Parlamentul s-a pronunţat deja.

Moţiunea intitulată "11 împotriva României" are nevoie de 236 de voturi pentru a trece. Parlamentarii PNL, PSD, UDMR au împreună 280 de voturi, în timp ce PDL şi minorităţile, care în mod tradiţional susţin Guvernul şi independenţii totalizează 191 de parlamentari. Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR va fi supusă votului, marţi.

Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close