Antena 3 CNN Politică Moțiunea de cenzură a fost citită în plenul Parlamentului. Majoritatea PSD, nesigură după triumful opoziției

Moțiunea de cenzură a fost citită în plenul Parlamentului. Majoritatea PSD, nesigură după triumful opoziției

Moțiunea de cenzură a fost citită în plenul Parlamentului. Majoritatea PSD, nesigură după triumful opoziției
03 Oct 2019   •   10:31

Update: Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost citită în sala aproape goală. De la tribuna Camerei Deputaţilor, liberalul Florin Câţu a lansat acuzaţii grave la adresa actualului Guvern. Lipsa investiţiilor, datoria bugetară în creştere sau instabilitatea la nivelul Guvernului au fost principalele probleme pentru care Opoziţia vrea ca Executivul să fie demis. 

Update: Moțiunea de cenzură este citită în plenul Parlamentului. Va fi votată joia viitoare. Ședința comună a început cu Florin Cîțu, cel care citește moțiunea de cenzură. El afirmă, printre altele, că dărâmarea Guvernului Dăncilă, le va da șansa să reconstruiască România din temelii. 

În sala de plen sunt 128 de parlamentari. 

Știrea inițială: Moţiunea de cenzură a Opoziţiei va fi citită joi în Parlament. Votul care ar putea trimite Guvernul Dăncilă acasă se va da însă săptămâna viitoare şi nu în acest weekend, aşa cum au dorit social democraţii. 

Victoria de ieri a Opoziţiei care a reuşit să mute votul dă un semnal important legat de majoritatea de care mai dispune PSD în Parlament. Victoria Opoziţiei care a reuşit să mute votul pe moţiunea de cenzură săptămâna viitoare a survenit pe fondul unor trădări: mai mulţi parlamentari social-democraţi au refuzat să voteze, deşi erau prezenţi. 

Premierul Viorica Dăncilă acuză însă opoziția că trage de timp și a lansat un atac voalat la adresa președintelui Klaus Iohannis

Pentru a demite Guvernul, moţiunea de cenzura trebuie votată de 233 de parlamentari.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close