Antena 3 CNN Politică Moţiunea de cenzură a PD-L va fi dezbătută în Parlament pe 10 noiembrie

Moţiunea de cenzură a PD-L va fi dezbătută în Parlament pe 10 noiembrie

Moţiunea de cenzură a PD-L va fi dezbătută în Parlament pe 10 noiembrie
29 Oct 2008   •   18:10

Purtătorul de cuvânt al PD-L, Liviu Negoiţă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea din care face parte a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după ce aplicarea legii de majorare a salariilor în domeniul Educaţiei a fost amânată. Moţiunea de cenzură poartă numele "Educaţia rămâne, Guvernul pleacă" şi va fi dezbătută în Parlament pe data de 10 noiembrie.
Negoiţă a menţionat că moţiunea a fost depusă în vederea demiterii Guvernului Tăriceanu. Potrivit acestuia, premierul Tăriceanu a sfidat o lege care a fost votată în unanimitate.
Liviu Negoiţă şi-a început conferinţa de presă cu un îndemn către preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. "Fac un apel public din partea PD-L către Bogdan Olteanu să introducă Legea Lustraţiei pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor. Este inadmisibil sa ramană în sertare pentru atâta timp", a declarat Liviu Negoiţă.
Replica premierului Călin Popescu Tăriceanu nu a întârziat să apară. Acesta a declarat la scurt timp după conferinţa susţinută de Liviu Negoiţă că partidele precum cel democrat-liberal "nu fac decât politică maruntă, de doi bani".. Acesta susţine că, în timp ce Guvernul încearcă să susţină învăţământul din România prin proiecte concrete, PD-L se ocupă de cu totul altceva.
Premierul Tăriceanu mai susţine că nu prin moţiune şi greve se poate obţine un rezultat concret, ci numai prin dialog, acesta referindu-se la ameninţările sindicatelor din învăţământ.
Tăriceanu a mai declarat că, prin alianţa dintre PD-L şi PRM se creează o confuzie. "Nu mai înţelege nimeni nimic", a declarat acesta.
În acelaşi timp, senatorul PNL Norica Nicolai susţine că demersul PD-L dă dovadă de un exces de populism. Aceasta consideră că moţiunea trebuie dezbătută şi este convinsă că Parlamentul va lua cea mai bună decizie în acest sens.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close