Antena 3 CNN Politică Moţiunea de cenzură, citită în plenul Parlamentului de Gigel Ştirbu

Moţiunea de cenzură, citită în plenul Parlamentului de Gigel Ştirbu

Moţiunea de cenzură, citită în plenul Parlamentului de Gigel Ştirbu
12 Iun 2019   •   15:30

UPDATE Moțiunea a fost semnată de 173 de aleși și, potrivit declarațiilor, va fi votată de PNL, USR, PMP și UDMR, marți, pe 18 iunie.

Textul moțiunii a fost citit de Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, miercuri, și face referire la problemele cu care s-au confruntat românii din Diaspora la alegerile europarlamentare din 26 mai și la situația de la cimitirul din Valea Uzului.

Un alt subiect trecut în moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, vizează ordonanțele de urgență pe justiție.

----------------------------

UPDATE Moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Dăncilă trebuie demis; Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot" a fost depusă miercuri şi urmează să fie citită în plenul Parlamentului.

La ora 15:00, ora la care era programată citirea moțiunii de cenzură, plenul Parlamentului este gol, doar câțiva parlamentari din zona Opoziției și-au ocupat locul în scaun.

Moţiunea a fost semnată de 173 de parlamentari PNL, USR, PMP şi UDMR şi neafiliaţi, iar pentru a fi adoptată este nevoie de 233 de voturi favorabile
 

----------------------------

UPDATE Opoziția a depus miercuri, în Parlament, moțiunea de cenzură prin care dorește să demită Guvernul. Aceasta va fi citiă în plen în aceeași zi, iar votul urmează să aibă loc marți, săptămâna viitoare.

Pentru demiterea Guvernului este nevoie de 233 de voturi.

----------------------------

UPDATE Partidul Național Liberal a depus, miercuri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, la Secretariatul general al Camerei Deputaților.

----------------------------

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă ar putea fi depusă miercuri.

Ludovic Orban, președintele liberalilor spune că negociază suţinerea pentru moţiune cu fiecare parlamentar din PSD şi ALDE în parte.

Citește Și  Surse: PNL depune miercuri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Un număr de 17 voturi le mai lipsesc pe hârtie, iar liderii PNL mizează pe suparatii din coalitia de guvernare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, este convins că alianţa are suficiente voturi pentru ca moţiunea să nu fie una cu emotii.  

Citește Și  Noi calcule ale PNL cu privire la moțiunea împotriva Guvernului

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close