Antena 3 CNN Politică Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită luni în Parlament

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită luni în Parlament

Plenul Parlamentului se reuneşte, luni, pentru prezentarea moţiunii de cenzură depuse de PSD, după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită luni în Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Feb 2020   •   14:45

Data dezbaterii şi votului în cazul moţiunii de cenzură va fi stabilită într-o şedinţă următoare a Birourilor permanente.

Joi, PSD a depus moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti”, după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Moţiunea are 208 semnături ale PSD şi UDMR.

Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere, se arată în textul moţiunii de cenzură.

Potrivit regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. PSD are 198 de parlamentari şi UDMR - 30, deci în total 228.

La aceştia se adaugă şi patru parlamentari ai Partidului Forţa Naţională, condus de senatorul Teodor Meleşcanu.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: motiune cenzura
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close