Antena 3 CNN Politică Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, ținută încă la sertar. Când decide PSD votul pentru demiterea lui Orban

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, ținută încă la sertar. Când decide PSD votul pentru demiterea lui Orban

Conducerea PSD a amânat din nou luarea unei decizii în privinţa zilei în care sa fie votată moţiunea de cenzură. Surse din partid susţin că este posibilă varianta ca votul să aibă loc după decizia CCR, aşa cum a cerut şi premierul Ludovic Orban.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, ținută încă la sertar. Când decide PSD votul pentru demiterea lui Orban
Sursa foto: Hepta
de Mirabela Vasile    |    25 Aug 2020   •   10:48

Chiar dacă nu există stabilită o dată precisă, sunt negocieri intense cu parlamentarii pentru numărul necesar de voturi care să ducă la adoptarea moţiunii. Asta în timp ce PNL încearcă să atragă cât mai mulţi parlamentari care să respingă demersul PSD.

În momentul de față există o bătălie pe fiecare parlamentar care ar putea susține moțiunea de cenzură împotriva votului, atât din partea social-democraților, cât și din partea liberalilor. Azi ar fi trebuit să fie o ședință la PSD unde să se stabilească ziua votului pentru moțiunea de cenzură. În momentul de față însă se poartă negocieri, iar ședința s-a amânat.

Moțiunea de cenzură, atacată la CCR

Liberalii au depus la Curtea Constituțională o sesizare privind moțiunea de cenzură depusă de PSD pentru răsturnarea Guvernului Orban. PNL susține că demersul nu respectă legea fundamentală pentru că moțiunea a fost depusă în timpul sesiunii parlamentare extraordinare. Sesizarea a fost făcută de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura PSD
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close