Antena 3 CNN Politică Şedinţa pentru moţiunea de cenzură a fost amânată pentru ora 17

Şedinţa pentru moţiunea de cenzură a fost amânată pentru ora 17

Moţiunea de cenzură, iniţiată de PSD, intră în linie dreaptă. Conducerile celor două Camere ale Parlamentului stabilesc când va fi dezbătut şi votat documentul. 

Şedinţa pentru moţiunea de cenzură a fost amânată pentru ora 17
Sursa foto: Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu
de M.Z.    |    04 Feb 2020   •   15:38

UPDATE 15.38 - Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în care se stabileşte calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de PSD va avea loc marţi, la ora 17.00, conform unui anunţ făcut de Camera Deputaţilor.

Iniţial, şedinţa a fost programată pentru marţi, la ora 12.00, dar a fost amânată după ce reprezentanţii PSD şi ai UDMR au refuzat să participe. Social-democraţii au precizat că au primit informaţii că în reuniunea de guvern, care începea la ora 14.00, se va adopta o ordonanţă de urgenţă pe tema alegerii primarilor în două tururi.

UPDATE 12.25 - Şedinţa pentru moţiune a fost amânată.

----------------------------

Ştirea iniţială 11.11

Social-democraţii vor ca moţiunea să fie votată miercuri, pentru a profita de faptul că, în acest moment, ar avea voturile necesare pentru demiterea Guvernului. 

Nu numai social-democraţii vor să grăbească lucrurile, dar şi PNL vrea ca moţiunea să fie votată miercuri. 

Au avut loc discuţii între liderii celor două formaţiuni, potrivit surselor citate de Antena 3, iar PSD vrea ca votul să fie cât mai repede, deşi iniţial voia ca acesta să aibă loc săptămâna viitoare.

În textul moţiunii de cenzură, social-democraţii reclamă că Executivul Orban încalcă toate regulile democratice, pentru că modifică legislaţia electorală cu mai puţin de patru luni înainte de data alegerilor locale, dar şi pentru faptul că Executivul apelează la procedura angajării răspunderii, aceasta fiind o procedură care evită dezbaterea în Parlament.

Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegrea primarilor în două tururi, acesta fiind şi motivul pentru care PSD a iniţiat această moţiune de cenzură.

La ora 12, se întâlnesc Birourile permanente reunite şi aici se va stabili ca dezbaterea şi votul să fie date într-o şedinţă a plenului Parlamentului de miercuri.

Negocierile pentru moţiunea de cenzură se pot purta până în ultimul moment, astfel încât să asistăm la o răsturnare de situaţie. Racolările făcute de PSD în ultimele zile le-au crescut însă substanţial sanşele să îl trimită la plimbare pe Ludovic Orban. 

Citiţi şi Negocieri de ultim moment pentru moţiune. Cine înclină balanţa pentru demiterea Guvernului

Pe cine va propune PSD ca premier, dacă trece moţiunea

Moţiunea de cenzură ar putea fi votată mâine

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close