Antena 3 CNN Politică Moţiunea de cenzură pe Educaţie nu mai poate fi dezbătută: PNL şi-a retras semnăturile

Moţiunea de cenzură pe Educaţie nu mai poate fi dezbătută: PNL şi-a retras semnăturile

Moţiunea de cenzură pe Educaţie nu mai poate fi dezbătută: PNL şi-a retras semnăturile
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Noi 2010   •   15:47

Liberalii au decis să-şi retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă după asumarea răspunderii pe Legea educaţiei. Ei au transmis documentele în acest sens Birourilor reunite, astfel că moţiunea nu mai are numărul de semnături necesare pentru a putea fi dezbătută, informează Mediafax.

Cele 73 de semnături ale liberalilor, din cele 137 de semnături pe moţiunea de cenzură, au fost retrase. Birourile Permanente ale celor două Camere au luat act de solicitările individuale ale acestora.

Pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură sunt necesare 119 de semnături. Astfel, moţiunea de cenzură nu mai îndeplineşte condiţiile regulamentare pentru a putea fi citită în plenul Parlamentului.

Victor Ponta a declarat că social-democraţii din Birourile Permanente ale Parlamentului vor vota pentru oprirerea procedurii de angajare a răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei şi că PSD nu îşi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

Crin Antonescu a declarat că este surprins de decizia PSD de a nu-şi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură pe Legea educaţiei.Liderul PNL a precizat că liberalii îşi va retrage semnăturile pentru a nu legitima demersul neconstituţional al premierului Boc.

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close