Antena 3 CNN Politică Moţiunea de cenzură pe legea-cadru a Salarizării va fi dezbătută şi votată joi, în Parlament

Moţiunea de cenzură pe legea-cadru a Salarizării va fi dezbătută şi votată joi, în Parlament

Moţiunea de cenzură pe legea-cadru a Salarizării va fi dezbătută şi votată joi, în Parlament
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Dec 2010   •   09:01

Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului aleşii dezbat moţiunea de cenzură "Legea salarizării Guvernului iresponsabil." Moţiunea a fost depusă de Opoziţie, după ce Executivul şi-a asumat răspunderea pe proiectul legii unitare. Aceasta este cea de-a doua moţiune de cenzură dezbătută de senatori şi deputaţi în această săptămână. Prima, depusă împotriva legii de salarizare a personalului bugetar pe 2011, a fost respinsă în plen.

Moţiunea PNL, PSD - PC pe legea-cadru privind salarizarea bugetarilor a fost citiă, luni, în plenul Parlamentului. Actul ar fi trebuit citit vineri, când parlamentarii PSD şi PNL au lipsit de la şedinţă, stârnind comentarii din partea coaliţiei de guvernare. Tot luni va fi votată şi dezbătută şi prima moţiune pe Legea Salarizării.

Parlamentarii s-au reunit în data de 16 decembrie, într-o şedinţă de plen comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care a fost citită Moţiunea de cenzură cu titlul "Legea privind salarizarea în anul 2011 - ultima ţeapă trasă românilor de guvernarea Băsescu - Udrea - Boc?", prima dintre cele două ce vor fi depuse pe această lege.

Cea de-a doua moţiune de cenzură vizează proiectul de lege-cadru privind salarizarea şi va fi votată tot luni. În acest caz, PSD va fi iniţiator, iar PNL co-iniţiator. Documentul va fi depus joi la secretariatele generale ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Tot joi urmează să se stabilească şi calendarul de citire, dezbatere şi votare pentru această moţiune.


×
Subiecte în articol: motiune salarizare motiune de cenzura
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close