Antena 3 Politică Moţiunea opoziţiei pe Legea Salarizării a fost citită în Parlament. Votul va avea loc pe 20 decembrie

Moţiunea opoziţiei pe Legea Salarizării a fost citită în Parlament. Votul va avea loc pe 20 decembrie

16 Dec 2010   •   09:24
Moţiunea opoziţiei pe Legea Salarizării a fost citită în Parlament. Votul va avea loc pe 20 decembrie Foto: Intact Images

Parlamentarii s-au reunit, joi, într-o şedinţă de plen comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care a fost citită Moţiunea de cenzură cu titlul "Legea privind salarizarea în anul 2011 - ultima ţeapă trasă românilor de guvernarea Băsescu - Udrea - Boc?". Moţiunea, semnată de PSD, PC şi PNL, va fi cel mai probabil supusă votului la începutul săptămînii viitoare.

Cea de-a doua moţiune de cenzură vizează proiectul de lege-cadru privind salarizarea. În acest caz, PSD va fi iniţiator, iar PNL co-iniţiator. Documentul va fi depus joi la secretariatele generale ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Tot joi urmează să se stabilească şi calendarul de citire, dezbatere şi votare pentru această moţiune.

Întrebat care sunt şansele de reuşită ale acestor moţiuni, preşedintele PSD, Victor Ponta, a răspuns: "Nu ne facem iluzii".

Guvernul şi-a angajat răspunderea pe cele două legi marţi, în plenul reunit al Parlamentului. Executivul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată.


Moţiunea de cenzură, citită în plenul Parlamentului
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close