Antena 3 CNN Politică Moţiunea PD-L va fi dezbătută şi votată luni, la ora 14

Moţiunea PD-L va fi dezbătută şi votată luni, la ora 14

Moţiunea PD-L va fi dezbătută şi votată luni, la ora 14
04 Noi 2008   •   10:29

Educaţia este subiectul zilei la Parlament. Pe de o parte, conducerea Senatului a discutat astăzi despre ordonanţa prin care guvernul a blocat majorarea salariilor profesorilor. De asemenea tot în această dimineaţă în plenul reunit al celor două camere a fost citită moţiunea de cenzură cu titlul "Educaţia Rămâne, Guvernul Pleacă", iniţiată de PDL.
Într-o conferinţă de presă, susţinută marţi dimineaţă, senatorul PSD, Alexandru Athanasiu, a declarat că, la întâlnirea membrilor Biroului Permanent de marţi, s-a hotărât, în unanimitatea voturilor membrilor Biroului, convocare unei şedinţe de Plen a Senatului, pentru luni la ora 14, cu trei ore înainte de convocarea Parlamentului în Camere reunite pentru dezbaterea moţiunii de cenzură.
Athanasiu a precizat că, în cazul procedurii de urgenţă, comisiile de specialitate trebuie să întocmească rapoartele în termen de trei zile. Potrivit acestuia, Comisia pentru învăţământ se va întruni în această după-amiază pentru a adopta un raport la acest act normativ.
Moţiunea de cenzură "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă", iniţiată de PD-L, a fost citită în plenul reunit al Parlamentului, marţi, începând cu ora 10.00. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent la această reuniune.
Moţiunea a fost iniţiată ca urmare a ordonanţei de urgenţă adoptate de Executiv pentru anularea aplicării legii de majorare a salariilor profesorilor cu 50 de procente.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close