Moţiunea pe Agricultură, considerată retrasă după ce PSD a părăsit plenul (VIDEO)

07 Sep 2010   •   10:43
Moţiunea pe Agricultură, considerată retrasă după ce PSD a părăsit plenul (VIDEO) Foto: Intact Images

Şedinţă cu scandal marţi dimineaţă la Camera Deputaţilor. Membrii opoziţiei au părăsit lucrările şi au acuzat-o pe Roberta Anastase de abuz după ce s-a încercat modificarea ordinii de zi. În aceste condiţii, moţiunea simplă pe Agricultură nu s-a mai putut dezbate, fiind considerată retrasă.

Niciun reprezentant al PSD nu s-a prezentat la tribună pentru a citi textul. Social-democraţii părăsiseră plenul din cauza unor divergenţe procedurale pe alt subiect.

Deputaţii urmau să dezbată astăzi moţiunea simplă pe Agricultură, depusă de Alianţa PSD+PC. Intitulată "Agricultorii români, sufocaţi de importuri şi falimentaţi de politica agricolă a Guvernului Boc", moţiunea era îndreptată împotriva fostului ministru al Agriculturii, Mihail Dumitru.
Acesta a fost remaniat, iar în locul său a fost numit Valeriu Tabără, dar parlamentarii semnatari spun că vor susţine în continuare moţiunea simplă.

Printre altele, aceasta cere acordarea - prin rectificare - a unui buget de cel puţin un miliard de lei Ministerului Agriculturii, pentru a plăti datoriile restante către fermieri.

Alte solicitări vizează crearea unor programe de apărare împotriva inundaţiilor şi abrogarea hotărârii de guvern, privind reorganizarea APIA.


Antena3.ro

Parteneri
x close