Antena 3 CNN Politică Moţiunea simplă a PNL, în dezbaterea Camerei. Cea de cenzură, în chinurile facerii

Moţiunea simplă a PNL, în dezbaterea Camerei. Cea de cenzură, în chinurile facerii

Moţiunea simplă a PNL, în dezbaterea Camerei. Cea de cenzură, în chinurile facerii
Sursa foto: Camera Deputaþilor
27 Apr 2009   •   12:32

PNL susţine că a adunat numărul necesar de semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură pe tema rectificării bugetare şi a impozitului fofetar care ar duce la dispariţia cotei unice. Liberalii vor negocia, luni după-amiază, cu UDMR textul final al moţiunii de cenzură, vicepreşedinţii Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu fiind mandataţi de conducerea partidului să discute pe această temă cu reprezentanţii Uniunii. Liberalii vor trece astăzi şi printr-o nouă probă ca partid de opoziţie: dezbaterea în Parlament a propriei moţiuni simple "Educaţia sub cenzura Ecaterinei Andronescu - istoria se repetă".
Documentul critică decizia ministrului Educaţiei de a reduce orele de sport. Pentru adoptarea unei astfel de moţiuni simple este nevoie de votul majorităţii celor prezenţi. Cum PSD şi PD-L au anunţat că nu vor vota moţiunea liberalilor, şansele de reuşită a demersului liberal sunt minime.

În schimb, în cazul moţiunii de cenzură,parlamentarii PNL sunt ceva mai optimişti. La sfârşitul săptămânii trecute, liderii PNL anunţau că iniţiativa s-ar bucura şi de sprijinul unor parlamentari PSD şi PDL şi, potenţial, de cel al UDMR.

?În calitate de vicelider anunţ că PNL a strâns toate semnăturile pentru această moţiune de cenzură . Aşteptăm colegii de la UDMR. Avem nevoie conform regulamentelor şedintelor comune de 123 de semnături. Atât şi avem cu cele ale UDMR. Limita este de 118 de semnături, suficiente pentru a depune o moţiune de cenzură. Dintre ele PNL are 92 de semnături? a declarat, astăzi, la Antena3, deputatul Horia Uioreanu, vicelider al grupului deputaţilor PNL.
Preşedintele executiv al UDMr, kelemen Hunor a confirmat parţial cele spuse de parlamentarul liberal. ?Avem şădinţă de grup la ora 2. Semnăturile sunt deja puse în tabel. Trebuie să mai vorbim puţin despre conţinutul moţiunii şi despre titlul moţiunii de cenzură. Urmează în cursul zilei de azi mâine să o finalizăm. Eu sunt convins că o moţiune de cenzură va întări coaliţia? a afirmat Hunor.

Udemeriştii condiţionează semnarea moţiunii de cenzură de includerea în text şi a problematicii ordonanţei privind numirile în serviciile deconcentrate, pe lângă tema rectificării bugetare şi a impozitului forfetar, principalel ofuri ale PNL.

Vicepreşedinţii PNL Vosganian şi Chiţoiu vor discuta şi vor conveni în cursul după-amiezei de astăzi cu parlamentarii UDMR textul final al moţiunii de cenzură împotriva rectificării bugetare şi momentul oportun pentru depunere, a precizat prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul BPC.

"Astăzi (luni - n.r.) în BPC am dezbătut problema introducerii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Băsescu-Geoană, cu purtător de cuvânt Emil Boc, ca urmare a introducerii OUG de rectificare a bugetului. Am decis să-l mandatăm pe Varujan Vosganian, vicepreşedintele PNL şi senator, şi pe Daniel Chiţoiu, de asemenea vicepreşedinte, să finalizeze în negociere cu reprezentanţii UDMR, în cursul după-amiezei, textul final al moţiunii, şi de asemenea împreună cu reprezentanţii UDMR, să stabilească momentul cel mai potrivit pentru introducerea moţiunii", a susţinut Orban.

Orban a declarat vineri că se va lua în discuţie şi textul unei sesizări ce ar urma să fie transmisă Comisiei Europene şi Parlamentului European, împotriva măsurii Executivului de schimbare a conducerii serviciilor deconcentrate. În paralel, liberalii au de pregătit plângerile penale împotriva membrilor Cabinetului Boc, cu care au ameninţat că vor veni în cazul schimbării din funcţii a şefilor serviciilor deconcentrate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close