Moţiunea simplă PSD+PC pe agricultură, în dezbaterea deputaţilor marţea viitoare

20 Mai 2010   •   12:27
Moţiunea simplă PSD+PC pe agricultură, în dezbaterea deputaţilor marţea viitoare Camera Deputaþilor

Moţiunea simplă pe tema agriculturii, iniţiată de 66 de deputaţi ai PSD+PC, intitulată "Programul naţional pentru agricultură şi dezvoltare al Guvernului Boc pe anul 2010: Falimentul fermierilor din România" va intra marţi după-amiază în dezbatere planului Camerei Deputaţilor.
Secretarul Camerei, democrat-liberalul Sever Voinescu a precizat, joi, după şedinţa Biroului Permanent al acestui for legislativ, că dezbaterea şi votul asupra acestei moţiuni vor avea loc marţi, începând cu ora 16,00.
În moţiunea simplă, Guvernul este criticat pentru faptul că, în bugetul agriculturii pe acest an, nu a acordat nicio sumă pentru subvenţionarea irigaţiilor şi că "nu s-au plătit, până în prezent, datoriile statului către fermieri provenite din asigurări şi calamităţi naturale".
Semnatarii moţiunii propun, printre altele, reducerea de urgenţă a accizei la motorină până la 21 de euro/1000 de litri şi rectificarea bugetului pe anul 2010 în vederea asigurării fondurilor necesare pentru plata urgentă a ajutoarelor de stat către fermieri.
Antena3.ro

Parteneri
x close