Antena 3 CNN Politică Moţiunea simplă PSD+PC pe agricultură, în dezbaterea plenului Camerei de marţi

Moţiunea simplă PSD+PC pe agricultură, în dezbaterea plenului Camerei de marţi

Moţiunea simplă PSD+PC pe agricultură, în dezbaterea plenului Camerei de marţi
Sursa foto: Camera Deputaþilor
25 Mai 2010   •   10:11

Intitulată "Programul naţional pentru agricultură şi dezvoltare al Guvernului Boc pe anul 2010: Falimentul fermierilor din România", moţiunea simplă pe tema agriculturii, iniţiată de 66 de deputaţi ai PSD+PC, va fi dezbătută, marţi după-amiază, în plenul Camerei Deputaţilor.

În moţiunea simplă se arată că, în cadrul bugetului agriculturii pe acest an, Guvernul nu a acordat nicio sumă pentru subvenţionarea irigaţiilor şi că "nu s-au plătit, până în prezent, datoriile statului către fermieri provenite din asigurări şi calamităţi naturale".

Iniţiatorii moţiunii propun, printre altele, reducerea de urgenţă a accizei la motorină până la 21 de euro/1000 de litri şi rectificarea bugetului pe anul 2010 în vederea asigurării fondurilor necesare pentru plata urgentă a ajutoarelor de stat către fermieri.

Moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. În cazul în care o moţiune simplă este aprobată, hotărârea Camerei se va trimite Guvernului, care va ţine cont de poziţia exprimată în cuprinsul respectivei moţiuni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close