Antena 3 CNN Politică Moţiunile simple depuse de PSD şi PNL, respinse de deputaţi

Moţiunile simple depuse de PSD şi PNL, respinse de deputaţi

Moţiunile simple depuse de PSD şi PNL, respinse de deputaţi
23 Mar 2010   •   16:58

Moţiunile simple depuse de PSD şi PNL pe tema muncii, respectiv pe tema sănătăţii, au fost respinse, marţi, în Camera Deputaţilor.

Moţiunea simplă pe Sănătate depusă de PNL a fost respinsă de deputaţi cu 92 de voturi "pentru" şi 124 de voturi "împotrivă".

În cazul moţiunii simple "Şeitan, un tsunami PDL care înghite salariile, pensiile şi locurile de muncă ale românilor", depusă de 52 de deputaţi PSD, 121 de deputaţi au votat "împotrivă", 100 "pentru", iar 6 s-au abţinut.

Liberalii îşi motivaseră demersul prin faptul că bugetul alocat Sănătăţii în anul 2010 nu va ajunge decât cel mai târziu până în luna iunie. Un alt motiv îl reprezenta problema Institutului Cantacuzino, mai exact de ce în anul 2009 Ministerul Sănătăţii nu a alocat fondurile pentru a se finaliza investiţia şi astfel Institutul să respecte planul stabilit cu Agenţia Naţională a Medicamentului. De asemenea, liberalii reproşau intenţia de introducere a taxei pe produsele de tip fast-food, precum şi faptul că România a început să facă "reexport de medicamente".

În cazul moţiunii simple pe tema muncii, social-democraţii îl acuzau pe ministrul Mihai Şeitan că, prin acţiunile şi declaraţiile sale publice, a adus grave prejudicii financiare şi morale salariaţilor bugetari, pensionarilor, copiilor beneficiari de alocaţii de stat şi persoanelor aflate în şomaj.

Semnatarii moţiunii spuneau că există diferenţe salariale nejustificate pentru funcţii similare sau echivalente din diferite instituţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: motiune PNL sănătate PSD munca
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close