Antena 3 CNN Politică MRU: Evident au fost piedici puse intrării Forţei Civice în PPE

MRU: Evident au fost piedici puse intrării Forţei Civice în PPE

MRU: Evident au fost piedici puse intrării Forţei Civice în PPE
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2013   •   19:08
Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, răspunzând unei întrebări, că "evident că au fost piedici puse intrării Forţei Civice în PPE" şi a adăugat că lipsa ajutorului din partea unor partide româneşti nu face "un serviciu ţării".
"Partenerii noştri de dialog sunt partide membre ale PPE, fie că e vorba de PNţCD, care e cel mai vechi membru al PPE, că e vorba de PDL sau de UDMR. Noi ne pregătim pentru a construi o dreaptă românească reprezentativă pentru PPE. Evident, FC e pe cale de a deveni membru al PPE cu sprijinul PNţCD şi al UDMR şi poate, la un moment dat, şi cu sprijinul real - şi subliniez acest lucru - al PDL", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, conform Mediafax.
Ungureanu a declarat că FC a depus actele să intre în PPE în octombrie anul trecut, după ce partidul a căpătat o nouă conducere. 
 
"Reacţiile au fost de două feluri. Prima: surpriză, stupoare, câtă îndrăzneală. A doua: negaţie. Ne-am trezit loviţi din toate părţile. În acel moment, am avut discuţii cu domnul Aurelian Pavelescu şi, cel puţin din partea PNţCD, nu au venit în niciun fel probleme, dar am avut destule şi asta pe seama înţelegerilor între PDL şi UDMR. Nu vedem motivul pentru care un partid care astăzi creşte şi a cărui voce pro-europeană începe să se audă, un partid alcătuit covârşitor din oameni care nu au mai făcut politică, nu vedem motivele unei asemenea opoziţii. Dacă există şi nu le cunoaştem, măcar să fie publice", a spus senatorul. 
Mihai Răzvan Ungureanu a adăugat că, în pofida acestei situaţii, la Bruxelles Forţa Civică este privită "cu multă simpatie". 
"Noi vom continua acest drum şi trebuie să validăm aşteptări. Prima a fost intrarea noastră în Parlament. Al doilea examen pe care sperăm să-l putem trece este acela al croirii unei platforme politice pe care sperăm să se aşeze toate formaţiunile din centru-dreapta, pe seama unui plan. ªi primul pas a fost făcut, Alianţa Dreptate şi Adevăr PNţCD - Forţa Civică la care se adaugă acum Iniţiativa România Liberală. Această platformă e deschisă. Nu avem un comportament sectar, cine nu e cu noi este împotriva noastră", a spus el.
Întrebat dacă au fost puse piedici FC să intre în PPE, Ungureanu a spus: "Evident că au fost piedici puse intrării Forţei Civice în PPE". 
El nu a dorit să spună explicit de către cine.
"Rămân aici cu explicaţia, nu pentru că nu ar merita spus adevărul până la capăt, ci pentru că ar arăta trist. Ar trebui să fie în interesul tuturor partidelor politice din România de a avea un nou venit în PPE, care să reprezinte suplimentar România în PPE. E ca şi cum te-ai opune unei reprezentări cu şi mai multă greutate", a spus el. 
Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că FC va ajunge în PPE "pe seama propriilor performanţe". 
"Lipsa ajutorului la intrarea în PPE din partea unor partide româneşti nu credem că e de natură să facă un serviciu ţării. (...) Eu m-aş fi aşteptat la o altă atitudine, foarte angajată. (...) În ciuda acestei reticenţe, noi ne-am continuat drumul şi vom ajunge în PPE pe seama propriilor performanţe. Sigur că ni s-ar părea normal ca ajutorul să existe. În prezent, avem o susţinere declarată din partea PNCţD şi sper ca această susţinere declarată să vină şi din partea UDMR", a spus Mihai Răzvan Ungureanu. 
Preşedintele FC a participat, la Bistriţa, la inaugurarea noului sediu al organizaţiei judeţene a formaţiunii pe care o conduce.
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close