Antena 3 CNN Politică MRU se vede senator şi ştie deja ce proiect va aplica atunci când va ocupa această funcţie

MRU se vede senator şi ştie deja ce proiect va aplica atunci când va ocupa această funcţie

MRU se vede senator şi ştie deja ce proiect va aplica atunci când va ocupa această funcţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Noi 2012   •   17:12

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că, imediat ce va fi pus în funcţia de senator, va susţine o dezbatere publică a proiectului de cod de etică şi de integritate pentru parlamentari care să prevadă sancţionarea acestora pentru absenţa nemotivată de la lucrările Parlamentului, scrie Mediafax.

"Intenţionez ca din primele zile ale mandatului de senator să insist pentru dezbaterea publică a proiectului de cod de etică şi de integritate, care să fie adoptat de viitorul legislativ", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Ungureanu a menţionat că acest cod de etică şi integritate este proiectat după modelul de conduită al Parlamentului European şi că există state cum ar fi Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Belgia care au adoptat un asemenea cod şi care reglementează activitatea parlamentarilor pe perioada mandatului.

Prin acest cod, MRU ar urma să fie sancţionaţi în cazul în care absentează nemotivat de la lucrările Parlamentului, nu respectă programul de lucru din comisii şi plen şi în cazul nerespectării secretului profesional, dar şi al "comportamentelor neconforme cu etica publică, atitudini jignitoare, atitudini agresive, toate aducând scăderea prestigiului Parlamentului României".

"Un cod etic şi de integritate va pune punct dezbaterii privind incompatibilităţi sau la apărarea parlamentarilor aflaţi sub cercetare penală", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close