Antena 3 CNN Politică Mugur Ciuvică depune o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu

Mugur Ciuvică depune o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu

Mugur Ciuvică depune o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Ian 2012   •   14:34

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, va depune o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, împreună cu avocatul Gheorghe Piperea.

Cei doi au luat această decizie pentru ca dosarul în care Traian Băsescu a fost cercetat pentru spălare de bani să nu se prescrie. Este vorba de tranzacţia pe care şeful statului a făcut-o cu omul de afaceri Costel Căşuneanu în octombrie 2002.

În octombrie 2002, Traian Băsescu i-a vândut lui Costel Căşuneanu un teren în Băneasa, de 8,5 ori mai scump decât la cumpărare, pentru a putea justifica public achiziţionarea casei din nordul Capitalei. Terenul a fost vândut pe 14 octombrie cu 361.540 de dolari, iar vila din Otopeni cumpărată o săptămână mai târziu, pe 21 octombrie, cu 280.000 de dolari.

Surpriză de proporţii însă: Traian Băsescu a primit cele 12 miliarde de lei vechi - la vremea respectivă 361.540 de euro - din vânzarea terenului, dar nu i-a folosit pentru a plăti casa din Otopeni.

Aşadar, în acest caz intervin o serie de întrebări: Cu ce bani a cumpărat preşedintele vila din Otopeni? A cumpărat Traian Băsescu vila din Otopeni? A fost cadou? A fost mai grav de atât?

Preşedintele este obligat să lămurească public toate tranzacţiile, achiziţiile, toţi banii rulaţi. Instituţiile statului sunt la fel de obligate să facă lumină.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close