Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: ”Nu vom tolera șmecheriile! Nu mai putem accepta! Trebuie să introducem un sistem fiscal bazat pe echitate!”

Marcel Ciolacu: ”Nu vom tolera șmecheriile! Nu mai putem accepta! Trebuie să introducem un sistem fiscal bazat pe echitate!”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri, în timpul unui discurs ținut la sediul BNR, că își va asuma răspunderea pe reforma fiscală deoarece România „are nevoie de un sistem echitabil”.

Marcel Ciolacu: ”Nu vom tolera șmecheriile! Nu mai putem accepta! Trebuie să introducem un sistem fiscal bazat pe echitate!”
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre / Hepta
de Laura Dinu    |    15 Sep 2023   •   10:56

Soluțiile nu se găsesc „în dezbaterile populiste cu abordări meschine”, a spus Ciolacu, care a comparat sistemul românesc cu o „uriașă strecurătoare”.

”Vorbea domnul președinte al Senatului de o asumare politică. Așa cum ne-am asumat stabilitatea Românei, ne vom asuma și acest pachet în Parlament. Va veni timpul să ne asumăm o adevărată reformă fiscală a României. Nu pot să-mi asum să las România fără fonduri europene. Ar fi un dezastru. 

Am văzut că în ultimii 8 ani s-au produs peste 550 de schimbări ale Codului Fiscal. Nu se mai poate opera eficient în asemenea condiții. Nu putem să ne dorim o țară europeană ca afară, cu venituri de tip off-shore, adică țara paradis fiscal.

S-a ajuns la situația absurdă în care România are cea mai mare impozitare a muncii. Trebuie să introducem un sistem fiscal bazat pe echitate. Îmi voi asuma răspunderea pe o reformă fiscală care preia principiile foarte corecte ale celor care au realizat studiul. 

Nu vom tolera șmecheriile, banii făcuți de firme care au doar un angajat. Nu mai putem accepta că doar cei multi și fraieri plătesc, iar cei șmecheri nu”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, vineri, la BNR.

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu Nicolae Ciucă BNR
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close