Antena 3 CNN Politică Mungiu-Pippidi: Liviu Dragnea este țintă - dosarul e abuziv

Mungiu-Pippidi: Liviu Dragnea este țintă - dosarul e abuziv

Mungiu-Pippidi: Liviu Dragnea este țintă - dosarul e abuziv
Sursa foto: sursa foto: Agerpres
28 Mai 2018   •   19:31

În dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru angajările fictive de la DGASPC Teleorman, liderul PSD este o țintă, iar dosarul este unul abuziv, afirmă politologul Alina Mungiu-Pippidi, pe site-ul romaniacurata.ro.

"S-ar putea crede, după agitația generală și frenezia lui Victor Ponta, că odată cu sentința lui Liviu Dragnea în procesul ”Bombonica” va avea loc o eliberare istorică a PSD (principalul interes al preopinentului), a țării și a omenirii în general de tirania coruptă a baronului de Teleorman Liviu Dragnea. Ce frumos ar fi. Dar e chiar așa? (...)

Dacă e clar că Dragnea, ca orice baron local, are o concepție patrimonialistă a statului (cum avea și Băsescu, marele luptător anticorupție, de aia și-a pus fata pe lista partidului, cum are și Trump, care și-a angajat și fata și ginerele la Casa Albă), se ridică un număr de întrebări îngrijorătoare.

  1. De ce a fost ales acest caz vechi, cu prejudiciu minor, unde angajatelor li s-a spus de fapt să se și ducă la lucru și să presteze voluntar la partid, ca un mare exemplu de corupție, din toate cazurile de abuz administrativ care au loc la ora asta în toate administrațiile din România?", se întreabă politologul.

Mai mult, în materialul video:

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close