Antena 3 CNN Politică Năstase: Antonescu, un boem cu părul lung. Iohannis, victima imaginii sale. Destinul lor va fi cel al îngheţatei

Năstase: Antonescu, un boem cu părul lung. Iohannis, victima imaginii sale. Destinul lor va fi cel al îngheţatei

Năstase: Antonescu, un boem cu părul lung. Iohannis, victima imaginii sale. Destinul lor va fi cel al îngheţatei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Iun 2014   •   22:26

Destinul lui Antonescu şi al lui Iohannis va fi, cel mai probabil, acela "al îngheţatei care se topeşte când este expusă la prea multă lumină", a apreciat fostul premier Adrian Năstase, într-un interviu acordat, în exclusivitate, pentru Antena 3.

Întrebat ce părere are despre cele două personaje politice, Năstase a răspuns:

"Înclin să cred că alegerile prezidenţiale nu au fost o miză reală pentru Crin Antonescu, ci doar pentru cei din jurul lui. Pentru el - cred - miza reală, la europarlamentare, a fost validarea continuării mandatului la Bruxelles al doamnei Vălean. Crin Antonescu, în opinia mea, a rămas un boem, cu părul lung, pasionat de lectură şi de călătorii.

Klaus Iohannis este o hologramă constituită din legende (, , ). În prezent, Iohannis este victima chiar a imaginii sale construite din aspiraţii ale imaginarului colectiv, la fel ca şi Traian Băsescu în zona anticorupţiei.

De aceea, destinul lor va fi probabill cel al îngheţatei care se topeşte când este expusă la prea multă lumină", a comentat, în exclusivitate pentru emisiunea Q&A de la Antena 3, Adrian Năstase.

AICI, integral, interviul acordat de Adrian Năstase, în exclusivitate, pentru Antena 3.

Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". El a fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate la 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.
 
Pe 13 ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost exclus din Baroul Bucureşti.

Pe 6 ianuarie 2014, instanţa supremă i-a condamnat, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, la patru ani cu executare. 

Adrian Năstase a fost acuzat în acest caz că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

La exact 2 ani de la condamnarea lui Năstase, fratele lui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, este arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru că a luat bani, făcând trafic de influenţă.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close