Antena 3 CNN Politică Năstase avertizează PSD: Electoratul social-democrat din zona rurală şi din Moldova, în scădere

Năstase avertizează PSD: Electoratul social-democrat din zona rurală şi din Moldova, în scădere

Năstase avertizează PSD: Electoratul social-democrat din zona rurală şi din Moldova, în scădere
Sursa foto: Adrian Nãstase
27 Apr 2009   •   14:35

PSD se confruntă cu pierderea de electorat în zona rurală şi în regiunea istorică Moldova, recunoaşte preşedintele Consilliului naţional al acestui partid, Adrian Năstase pe propriul blog. Năstase atrage atenţia că în cazul în care partidul său nu va găsii soluţii pentru remedierea acestor situaţii, social-democraţii se confrunta cu surprize neplăcute la alegerile din acest an.
Deputatul PSD pare nemulţumit de lipsa unei analize pe această temă la nivelul conducerii propriului partid.
?Mi se pare elementar ca înainte de a stabili direcţia spre care ne îndreptăm şi paşii pe care urmează să-i facem să avem o imagine foarte clară a prezentului. Nu vreau să ţin aici o lecţie de management. Vreau însă să subliniez încă o dată nevoia de introspecţie. Suntem înaintea unui moment electoral, iar o analiză de acest gen mi se pare mai mult decât oportună? scrie Năstase.
Citând rezultatele ultimelor sondaje, Năstase apreciază că ?PSD este obligat să facă şi el acest lucru, mai ales că semnalele venite dinspre societate sunt de natură dacă nu a ne îngrijora, cel puţin de a ne preocupa mai intens?
?Cum intrăm ca partid în aceste alegeri? Intrăm cu un tot mai mare deficit în anumite zone şi sectoare electorale în care, până nu demult, eram performeri absoluţi. În Moldova spre exemplu, acolo unde PSD deţinea un important bazin electoral, constat, citind raportul BCS, că PDL este cu vreo şase procente în faţa PSD. Este adevărat că păstrăm, ca nucleu, zona Moldovei, dar am ajuns în siajul PDL, în condiţiile în care aici PSD era lider detaşat al cursei. O observaţie similară pot face şi în ceea ce priveşte mediul rural, acolo unde există mare parte din electoratul nostru tradiţional. Pierdem teren şi aici, iar ultimele sondaje arată clar acest lucru. Ruralul nu mai  este, din nefericire, locomotiva noastră electorală?, remarcă Năstase.
Deputatul PSD mai notează că raportul votanţi stânga/dreapta s-a modificat în defavoarea PSD. "Rămâne de văzut dacă imaginea sondajelor va fi confirmată şi de realitate. Până atunci însă, PSD trebuie sa reacţioneze la aceste semnale de alarmă. Primul pas este acela al analizei. Daca sărim peste el, riscăm să avem surprize; din păcate, neplăcute?, avertizează preşedintele CN al PSD.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nastase blog Campanie PSD electorat
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close