Antena 3 CNN Politică Năstase: Băsescu este Pilat din Pontul Euxin

Năstase: Băsescu este Pilat din Pontul Euxin

Năstase: Băsescu este Pilat din Pontul Euxin
Sursa foto: adrian nastase
28 Ian 2009   •   08:01

Adrian Năstase reia partida sa de schimburi de replici cu preşedintele Traian Băsescu prin intermediul blogului său. Liderul PSD face referire la apariţia preşedintelui la postul public de televiziune şi aminteşte de desele răzgândiri ale acestuia.
?L-am văzut la televizor pe Traian Băsescu şi, încă o dată, m-am minunat. Cum poate avea cineva încredere în el, câtă vreme îşi schimbă atât de des părerile şi poziţiile publice? Numai aseară a declanşat cel puţin două situaţii paradoxale. Prima este aceea în care s-a răzgândit în ce priveşte cumulul pensii-salarii, din zona angajaţilor la stat. După ce a promovat şi susţinut proiectul lui Boc (se spune că, de fapt, chiar l-ar fi iniţiat, trimiţând textul de la Cotroceni la Palatul Victoria), afirmând că această soluţie este corectă şi constituţională, şi să mai terminăm cu excepţiile din legi, acum ?şi-a dat seama? că e vorba de o măsura pripită.
Evident, în felul ăsta va putea să critice Guvernul, distanţându-se de reverberaţiile negative ale unei reglementari ce creează nemulţumiri.
Când are dreptate? Şi, mai ales, cum plăteşte pentru fiecare greşeală pe care o face şi pe care o recunoaşte public? A doua situaţie este cea referitoare la celebrul său anunţ privind reţinerile pe care le are privind o nouă candidatură. Traian Băsescu vrea să fie solidar cu proiectul politic guvernamental, iar anunţul său dă impresia că vrea să fie corect. Dar este vorba de acelaşi om care spunea, tot aseară, că luna de miere a Guvernului s-a terminat şi care a început deja să se delimiteze de ordonanţele acestuia. Este aceeaşi persoană care şi-a trimis un consilier la Ministerul de Externe, ca secretar de stat - în locul unuia desemnat de PSD - pentru a se ocupa de românii din străinătate - probabil pentru a pregăti în străinătate viitoarea campanie prezidenţială a candidatului PSD! Este acelaşi personaj care cere îngheţarea salariilor pentru 6 luni, pentru a fi dezgheţate când? În toamnă - atunci când începe campania pentru prezidenţiale? Ghinion!?, scrie Adrian Năstase. El concluzionează că ?e greu de crezut că preşedintele iubeşte sincer acest guvern şi colaborarea dintre PSD şi PDL?. Adrian Năstase îl taxează şi pe premierul României.
?Mi s-a părut interesant şi faptul că Emil Boc ar fi cerut ruperea unor înţelegeri politice locale, încheiate anul trecut, după alegerile locale, care ar trebui refăcute în funcţie de configuraţia actualei guvernări (chiar dacă ea nu ar dura patru ani - n.b.). În felul acesta, am intra complet în modelul lui Orwell, care în cartea sa, 1984, explică cum trebuie rescrise cărţile de istorie, în funcţie de noile alianţe şi topind hârtia vechilor manuale. Ca un adevărat Pilat al Mării Negre, preşedintele se va spăla pe mâini de protocolul semnat între cele două partide, fără remuşcări, dacă asta îi va aduce creştere electorală sau îi va permite să devină mai puternic. Povestea cu ezitarea de a mai candida este o nouă perdea de fum. După ce timp de un mandat întreg a fost preocupat doar de întărirea constantă a propriei puteri, indiferent dacă asta însemna abandonarea proiectelor din campanie sau a partenerilor de coaliţie, e greu de crezut că va renunţă acum, de dragul relaţiei PDL cu PSD. Suntem uneori naivi, dar nu în fiecare zi! În plus, chiar Elena Udrea ne-a confirmat aseară, tot la televizor, că nu se pune problema să avem alt preşedinte decât Traian Băsescu pentru următorii şase ani. Ne-am liniştit. Nu-i aşa? Elena Udrea ne-a explicat că Traian Băsescu se poate înşela în ceea ce gândeşte?, scrie Adrian Năstase.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close