Antena 3 CNN Politică Năstase: Băsescu nu va fi învins de o alternativă mai bună, ci de un vot negativ

Năstase: Băsescu nu va fi învins de o alternativă mai bună, ci de un vot negativ

Năstase: Băsescu nu va fi învins de o alternativă mai bună, ci de un vot negativ
Sursa foto: adrian nastase
29 Apr 2009   •   00:31

Sondajele de opinie prezentate în ultimele zile au stârnit vâlvă în lumea politică. Fostul premier al României Adrian Năstase nu putea rămâne indiferent şi face o analiză pe blogul său, în care susţine că a crezut mereu ?că Traian Băsescu poate fi învins. În primul rând, pentru că a făcut atât de mult rău încât nu se putea să nu se afle. Dar şi pentru că, în momentele grele, precum ar fi criza actuală, nu are şi nu a avut niciodată soluţii?. El consideră că înlocuirea actualuli preşedinte ar putea echivala cu un mare pas înainte.
Năstase notează că ultimul sondaj ?indică o pierdere de credibilitate fără precedent pentru actualul şef al statului?. Acesta apreciază însă că ar fi o mare greşeală să se considere că ?învingerea lui Băsescu este un simplu detaliu, un fapt firesc, ce ar veni de la sine?.
Liderul explică că preşedintele României ?nu va fi învins de o alternativă mai bună, de o ofertă pozitivă fabuloasă, ci de un vot negativ, amplificat de situaţia tot mai grea din ţară?.
Adrian Năstase arată că PSD are o problemă de poziţonare în condiţiile în care 31% dintre votanţii săi au încredere in Theodor Stolojan, 22% în Emil Boc, iar 27% dintre aceştia cred în Traian Băsescu.
De asemenea remarcă că votanţii PSD sunt mai puţin mobilizaţi în a vota candidatul partidului la prezidenţiale (65%), faţă de PDL, cu 70% sau alegătorii PNL, care îl votează pe Crin Antonescu în proporţie de 73%. În acest context remarcă că ?unul din trei electori PSD ar vota cu altcineva sau nu este încă hotărât. Este important ca aceşti votanţi social-democraţi să nu fie pierduţi. În mod firesc, îmi doresc ca Traian Băsescu să piardă competiţia pentru prezidenţiale?, scrie Adrian Năstase care crede că nu este suficient a se aşteşpta căderea lui Băsescu?.
Fostul premier consideră că mobilizarea alegătorilor depinde fundamental de performanţa la guvernare, de ceea ce se impune ca prioritate la guvernare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close