Antena 3 CNN Politică Năstase: Băsescu transmite "prin gura" lui Lăzăroiu că România a devenit republică prezidenţială

Năstase: Băsescu transmite "prin gura" lui Lăzăroiu că România a devenit republică prezidenţială

Năstase: Băsescu transmite "prin gura" lui Lăzăroiu că România a devenit republică prezidenţială
Sursa foto: Adrian Nãstase
04 Mai 2010   •   15:22

Traian Băsescu transmite "prin gura" lui Sebastian Lăzăroiu că România a devenit republică prezidenţială, susţine preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase pe blogul său, referindu-se la declaraţiile consilierului cu privire la o posibilă remaniere guvernamentală în toamnă pe care ar putea-o dicta şeful statului.

"Nu cred că este om în ţara asta care să nu ştie că Băsescu e cel care conduce, real, Guvernul şi PDL. Atunci însă când un consilier prezidenţial, despre care putem presupune că ştie Constituţia şi legile României, vorbeşte despre remaniere sugerând că aceasta ar putea fi făcută de preşedinte, vorbim de un lucru extrem de grav. Practic, Traian Băsescu ne transmite prin gura consilierului său că România a devenit republică prezidenţială" remarcă Năstase, în opinia căruia nu remanierea se impune, ci o demisie în bloc a întregului cabinet Boc.

"Eu duc însă discuţia mai departe. Dacă tot conduce Băsescu acest guvern, de ce mai sunt Boc şi miniştrii lui în funcţie? FMI a venit în România şi a transmis două lucruri descalificante pentru Guvern: că nu inspiră încredere şi că vom avea creştere economică negativă. Asta, că să nu mai vorbesc despre recomandarea privind creşterea fiscalităţii, ca urmare a incompetenţei acestui Executiv. Şi mai mă întreb de ce nu îşi asumă Băsescu faptul că realitatea de astăzi arată aşa cum arată şi pentru că a condus acest Guvern aşa cum l-a condus? Premierul din umbră al României a eşuat. Ar trebui să aibă decenţa să recunoască asta", mai scrie fostul premier.
În opinia sa, explicaţia s-ar putea să fie mai simplă: "nemaiavând pe cine să invite la Cotroceni, Traian Băsescu l-a invitat la consultări pe Sebastian Lăzăroiu şi i-a spus ce gândeşte Boc".
"Cât despre domnul Lăzăroiu, le recomand celor care vorbesc despre măsuri pe care preşedintele nu le poate lua în mod oficial, să îl sfătuiască pe Băsescu să îşi comunice deciziile în birou sau în alte locuri în care îşi cheamă subalternii la ordine. Când vorbeşte public, direct sau prin purtători de mesaj, despre măsuri pe care nu are dreptul să le ia sună a cu totul şi cu totul altceva decât democraţie. Cum era cu dictatura luminată?", se întreabă ironic Adrian Năstase.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nastase remaniere Traian Băsescu România
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close