Antena 3 CNN Politică Năstase: Băsescu va impune o formulă mixtă de guvernare: cu PNL, UNPR, sau chiar cu PSD

Năstase: Băsescu va impune o formulă mixtă de guvernare: cu PNL, UNPR, sau chiar cu PSD

Năstase: Băsescu va impune o formulă mixtă de guvernare: cu PNL, UNPR, sau chiar cu PSD
Sursa foto: adrian nastase
06 Mai 2010   •   03:40

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, miercuri, la o dezbatere a TSD, că Traian Băsescu va încerca să impună o formulă mixtă de guvernare prin aducerea în Guvern fie a PNL, în ansamblu sau a unei părţi, fie prin scoaterea UDMR şi cooptarea UNPR, fie prin cooptarea PSD.
"Traian Băsescu probabil că va veni cu o formulă mixtă în care va încerca să aducă la guvernare, pentru a-şi şterge responsabilitatea personală, fie pe liberali în ansamblu, fie pe o parte dintre liberali, fie va încerca o formulă naţionalistă, cu scoaterea UDMR şi eventual cooptarea UNPR, fie o eventuală invitare chiar a noastră la guvernare. Deci este clar că va încerca o astfel de formulă", a afirmat Năstase.

El a arătat că PSD trebuie să reziste tentaţiei de a fi adus la guvernare, pledând pentru înţelegerea greşelii făcute în 2008, când a intrat la guvernare alături de PDL.

" Problema noastră, acum, este să ne consolidăm şi să rezistăm tentaţiei de a fi aduşi la guvernare . Am luat-o odată în barbă şi sper să înţelegem greşeală pe care am făcut-o în 2008. Eu cred că noi trebuie să avem răbdare acum să ne consolidăm structurile organizaţionale, să ne stabilim mesajele ideologice şi să ne pregătim elementele de bază pentru o viitoare guvernare", a spus Năstase.

Preşedintele CN al PSD a arătat că PSD nu trebuie să gândească pe termen scurt, acest lucru, evident, în condiţiile în care actualul Guvern nu va ceda presiunilor străzii.

"Nu cred că trebuie să gândim pe termen scurt. Bun...Nu ştiu ce se va întâmpla cu actualul Guvern în condiţiile unei presiuni foarte mari din partea străzii şi va trebui să vedem atunci cum vor evolua lucrurile", a spus Năstase.

El a precizat că Traian Băsescu şi-ar dori în acest moment să schimbe Guvernul folosindu-se de PSD, lucru care ar însemna, însă, ca PSD să facă jocul şefului statului.

"Dacă schimbăm Guvernul acum facem jocul lui Traian Băsescu. Deci el probabil că şi-ar dori să nu schimbe Guvernul cu mâna lui, ci cu mâna noastră. Ce ar însemna un nou Guvern? Ca Traian Băsescu să numească un alt prieten - sau, în sfârşit, nu cred că are prieteni - o altă persoană ca şef al Guvernului. Deci el ar rămâne în continuare la butoanele guvernării. Pe de altă parte, în structura actuală a Parlamentului, controlul ar fi în mod evident tot în zona lui Traian Băsescu", a mai spus Năstase.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close