Antena 3 CNN Politică Năstase: Consiliul Naţional stabileşte data şi locul Congresului, nu mi-am depăşit atribuţiile

Năstase: Consiliul Naţional stabileşte data şi locul Congresului, nu mi-am depăşit atribuţiile



Năstase: Consiliul Naţional stabileşte data şi locul Congresului, nu mi-am depăşit atribuţiile
Sursa foto: adrian nastase
12 Feb 2010   •   01:26

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD precizează, pe blog, că forul pe care îl conduce stabileşte, statutar, data şi locul Congresului PSD, el răspunzând astfel lui Mircea Geoană, care spusese că fostul premier îşi încalcă atribuţiunile când face sugestii despre organizarea evenimentului.
"Am observat astăzi apariţia unei noi controverse legate de organizarea Congresului PSD. De aceasta dată, cu privire la loc. Nu am de gând să intru în dispute nesemnificative cu o parte dintre colegi. Ceea ce ma surprinde însă, şi trebuie să remarc asta, este problema pe care unii dintre liderii partidului nostru o au în ceea ce priveşte cunoaşterea Statutului PSD. Şi aceasta, în condiţiile în care noi vom modifica actualul Statut la Congresul de săptămâna viitoare. Nu este însa rolul meu să ţin lecţii despre Statut celor care ar trebui să îl cunoască", scrie Năstase.

El adaugă "pentru buna informare a opiniei publice pesediste şi nu numai" că doreşte să prezinte prevederi din Statutul PSD, de la Sectiunea I, denumită "Congresul Partidului Social Democrat".

"Iată ce spune Articolul 48, aliniatul 4 din documentul citat: ŤData şi locul desfăşurării Congresului se stabilesc de către Consiliul Naţional al PSDť. Deci, nu îmi depăşesc atribuţiile atunci când ridic, statutar, problema locului de desfăşurare a Congresului", mai scrie Năstase.

Liderul PSD Mircea Geoană a apreciat, joi, că Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional, îşi "încalcă atribuţiunile" de partid atunci când sugerează în ce condiţii şi în ce locaţie ar trebui să se organizeze Congresul formaţiunii social-democrate. Preşedintele PSD a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că nu există motive pentru ca lideri sau membri ai partidului să se îndoiască de "buna organizare" a Congresului de alegeri din 20 februarie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close