Antena 3 CNN Politică Năstase critică stigmatizarea presei ca ameninţare pentru securitate: În regimul Băsescu, oricine are o părere diferită nu trebuie să mai existe

Năstase critică stigmatizarea presei ca ameninţare pentru securitate: În regimul Băsescu, oricine are o părere diferită nu trebuie să mai existe

Năstase critică stigmatizarea presei ca ameninţare pentru securitate: În regimul Băsescu, oricine are o părere diferită nu trebuie să mai existe
23 Iun 2010   •   17:07

Pasajele din Strategia Naţională de Securitate referitoare la pericolul reprezentat de  campaniile de presă  împotriva unro instituţii de stat demonstrează "tentaţia totalitară" a actualului regim. întrucât "în construcţia regimului politic Băsescu, oricine are o părere diferită nu trebuie să mai existe", consideră liderul Consiliului Naţional PSD, Adrian Năstase.

"Întrebarea firească este cine ar urma să stabilească dacă o campanie de presă sau anumite mesaje de presă sunt vulnerabilităţi de securitate naţională. Arogarea acestui drept de a decide ce este bine şi rău într-o societate democratică dovedeşte această tentaţie totalitară care a marcat viaţa politică în ultmii ani", a afirmat fostul preşedinte PSD.

El a susţinut că unul din punctele discutate la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării ar fi fost "găsirea unei modalităţi prin care societatea să fie ţinută în chingi, iar eventualele pericole sociale să poată fi prevenite prin forţă".

Campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt enunţate ca vulnerabilităţi în Strategia de Apărare discutată marţi în CSAT.

Fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora, presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului  sunt elementele de ameninţare  la securitatea statutului identificate de CSAT în acest domeniu.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Nastase regim
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close