Antena 3 CNN Politică Năstase despre Anastase: Alma, ?omul sălbatic?, o nouă specie?

Năstase despre Anastase: Alma, ?omul sălbatic?, o nouă specie?

Năstase despre Anastase: Alma, ?omul sălbatic?, o nouă specie?
Sursa foto: Adrian Nastase
12 Mar 2009   •   15:33

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase continuă pe propriul blog, războiul său personal cu preşedintele acestei camere legislative, democrat-liberala Roberta Alma Anastase. Într-o nouă postare, intitulată ?Alma, o nouă specie de oameni?? Năstase se răzbună pe cea care nu-i mai suportă proximitatea scaunului la şedinţele conducerii Camerei trimiţând-o în epoca Omului de Neanderthal.

Pornind de la etimologia numelui Alma, deputatul social-democrat citează conţinutul unui articol. ?Navigând pe internet, am găsit pe www.descopera.ro/maratonul-misterelor/? un articol interesant ?Alma - o altă specie de oameni?? şi m-am speriat (?Acum câteva sute de ani păstorii din Asia Centrală i-au denumit Alma. În dialectele locale termenul se traduce prin ?om sălbatic? Dacă s-ar reuşi, într-un final, capturarea unui (unei n.b.) Alma, oamenii de ştiinţă s-ar putea confrunta cu nimeni altul decât faimosul Om din Neanderthal? scrie Năstase, afişând o uimire studiată.

Deranjat de atenţia acordată de presă conflictului său pe scaune cu Roberta Anastase, vicepreşedintele Camerei invocă de partea sa cutuma parlamentară.

"În cadrul Biroului Permanent, membrii săi funcţionează într- o ordine de precădere, ţinând seama de funcţii (vicepreşedinţi, secretari, chestori), de mărimea grupurilor parlamentare şi, în cadrul aceleiaşi funcţii şi aceluiaţi grup politic, de ordinea stabilită de grupul respectiv. De aceea, ordinea de precădere a vicepreşedinţilor Camerei este următoarea : Olteanu Ioan (PDL), Năstase Adrian (PSD+PC), Popa Daniela (PSD+PC), Olteanu Bogdan (PNL). De 20 de ani, aşezarea membrilor în jurul mesei BP se face de la zona centrală, rezervată preşedintelui, primul vicepreşedinte (Ioan Oltean) fiind aşezat pe locul din dreapta preşedintelui, al doilea vicepreşedinte (Adrian Năstase) pe locul din stânga preşedintelui, al treilea vicepreşedinte ((Daniela Popa) pe locul din dreapta primului vicepreşedinte şi aşa mai departe. Aceasta este cutuma la Camera şi la Senat de 20 de ani. Ordinea aceasta NU o stabileşte preşedinta Camerei. Ea derivă din configuraţia politică a Camerei şi din voinţa grupurilor politice? mai susţine Năstase.

Parlamentarul PSD îşi mai manifestă temerea ca această chestiune să nu se transforme într-o adevărată telenovelă. ?Mi s-a spus că Roberta Alma Anastase nu doreşte să văd, stând alături de ea, biletele puse pe dosare de către cei care îi stabilesc cum să vorbească în şedinţe, dar vă asigur că nu mă interesează deloc subiectul, opinia mea în această chestiune fiind făcută. Oricum, aceasta atitudine a ei lezează poziţia şi statutul grupului PSD în Cameră, ceea ce nu poate fi admis. Am înţeles că soluţia găsită de preşedinta Camerei pentru a rezolva această importantă problemă este construirea unei mese pentru Biroul Permanent care să fie mult mai mare (poate ceva asemănător noului aranjament pentru şedintele de la CSAT, în care Băsescu stă singur la o masă (înainte, toţi membrii CSAT stăteau la o singură masă!). (...)Sper să nu transferam telenovelele la Parlament? mai spune Năstase, citând un fragment dintr-o producţie de gen.

40de minute au pierdut miercuri deputaţii din conducerea Camerei Deputaţilor după ce preşedintele Roberta Anastase a refuzat să se mai aşeze lângă deputatul PSD Adrian Năstase, pe motiv că acesta "îşi exercită puterea prin formalisme". Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au reluat lucrările abia după ce Anastase s-a aşeza lângă "oamenii cu care poate face treabă", vicepreşedinţii Ioan Olteanu şi Daniela Popa. În replică, Năstase a cerut modificarea Regulamentului pentru ca preşedintele Camerei să fie ales sau revocat cu majoritatea deputaţilor prezenţi,după acelaşi principiu care a stat la baza ridicării imunităţii sale parlamentare.
Anastase: Mă uimeşte nivelul la care a ajuns Năstase şi modul în care poate să jignească o femeie

Anastase:"Mă uimeşte nivelul la care a ajuns Adrian Năstase, modul în care poate să jignească o femeie"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, s-a declarat uimită de nivelul la care a ajuns Adrian Năstase şi de faptul că a jignit o femeie.

?Pentru mine a conduce Camera Deputaţilor împreună cu colegii mei din Biroul Permanent e legat de eficienţă ci nu de formalismul aşezării într-un plen. E foarte important să reuşim să schimbăm ceva din ce înseamnă percepţia oamenilor cu privire la funcţionarea noastră, a Parlamentului, şi mai puţin anumite gesturi pe care le consider ieşite din comun. Îmi doresc ca dialogul să fie unul civilizat. Mă uimeşte nivelul la care a ajuns Adrian Năstase şi modul în care poate să jignească, până la urmă, o femeie?, a declarat joi, la Timişoara,preşedintele Camerei Deputaţilor.

Anastase susţine că în ciuda conflictului cu Năstase relaţia sa cu social-democraţii funcţionează foarte bine. ?Salut modul în care funcţionează parteneriatul. (...) PDL când a dorit să încheie acest parteneriat, a pornit făcând o analiză raţională şi rece, pentru că, dacă eram emoţionali, nu am fi fost în acest parteneriat. Am pornit la drum pentru un parteneriat pe patru ani, asumându-ne etape dificile pentru fiecare partid în parte. Cred că parteneriatul va dura patru ani de zile?, a mai spus Anastase.

Antena3.ro

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close