Antena 3 CNN Politică Năstase despre unicameral. România poate funcţiona şi fără Parlament. Şi aşa a devenit o anexă a Guvernului

Năstase despre unicameral. România poate funcţiona şi fără Parlament. Şi aşa a devenit o anexă a Guvernului

Năstase despre unicameral. România poate funcţiona şi fără Parlament. Şi aşa a devenit o anexă a Guvernului
Sursa foto: Adrian Nãstase
29 Apr 2010   •   15:31

România poate funcţiona la fel de bine şi în lipsa Parlamentului, ba chiar şi cu un Parlament fără nicio cameră, s declarat joi, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, în cadrul unui interviu acordat RFI. Ironic, social-democratul ia peste picior intenţia Guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu de a modifica Legea fundamentală şi susţine că Parlamentul unicameral nu este o temă atât de importantă încât să merite o aseemenea atenţie.

"Ţara arde şi baba se piaptănă! Ţara se vede foarte clar că ar putea să funcţioneze şi fără Parlament ! Parlamentul devine un fel de anexă a Guvernului, se vede foarte clar. Putem avea un Parlament fără nicio Cameră. Este o falsă problemă", susţine Năstase.
În opinia fostului premier, tema revizuirii Constituţiei şi introducerea unui Parlament unicameral a a fost introdusă ca o temă electorală pentru campania prezidenţialaă a lui Traian Băsescu, astfel încât acesta "să aibă ceva de spus despre viitor în alegerile prezidenţiale, pentru că despre trecut, despre cei cinci ani de mandat, n-a apucat să spună nimic şi nici nu prea avea ce să spună şi atunci a luat tema asta, a îmbrăţişat-o, a plimbat-o prin ţară şi într-un mod neconstituţional, pentru că era nevoie de altă procedură, cea care a pornit acum de la Guvern, nu de un referendum consultativ".
În ceea ce priveşte găsirea unei soluţii de compromis între Putere şi Opoziţie pe tema Parlamentului unicameral, Năstase reamarcă, ironic, că s-ar putea face totuşi "o Cameră şi jumătate".
De altfel, liderul CN al PSD nu dă şanse adoptării noilor modificări constituţionale în acest an. "Depinde, dacă Traian Băsescu şi Emil Boc vor mai cumpăra vreo 50-60 de parlamentari, atunci se poate, pentru că va avea o majoritate de două treimi pentru aprobarea oricărui proiect constituţional", conchide social-democratul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close